Digidexo.com

Hvordan ta vare på øynene dine

Hvordan ta vare på øynene dine


Øynene er en av måtene vi tune inn i verden. De av oss som har godt syn trenger å beskytte det og de som har øyeproblemer trenger å overvinne problemene. Macula degenerasjon, grå stær, grønn stær og netthinnesykdommer er noen av øyeproblemer som truer en oversikt over arbeidet, verden og kjære. Eye problemer kan også være et resultat av andre sykdommer eller tilstander som cancer og diabetes. Mye mer vanlige problemer som styes, tørt øye eller konjunktivitt (rosa øye) kan lettere håndteres, men er skjerpende likevel.

Hvordan ta vare på øynene dine

Hvordan ta vare på øynene dine

Du ville ikke tenke på å gå uten en periodisk fysisk eksamen for kroppen din. Gjør det samme for dine øyne, selv om du tror synet ditt er perfekt. Synsundersøkelser sjekk for mer alvorlige forhold, som for eksempel glaukom og katarakt. Øyelege kan fortelle fra familien din historie, arbeid og miljø hva slags risiko øynene ansiktet. Vi har ikke alltid legger merke til vår visjon endring fordi hjernen vår har en tendens til å kompensere for endringer på en dag-til-dag basis. En årlig synsundersøkelse kan oppdage problemer før de blir store.

begrense eksponeringen for farer. Lufte din plass når du arbeider med sterke kjemikalier (klor, ammoniakk, malingstynner og stripping forbindelser). Finn lav-Voh alternativer; flyktighet betyr at frie ioner oksiderer lett og kan være kaustisk. Bruk vernebriller ved arbeid med kjemikalier eller bygningsmaterialer for å beskytte øynene mot uhellsutslipp eller flyr negler.

Hvis legen forskriver medisiner for øynene dine, følg instruksjonene nøye. Hvis du glemmer en dose, sjekk med din lege eller apotek (apotek bør inkludere et ark med instruksjoner og informasjon med hverandre medisiner) for å finne ut hvordan du går frem. Aldri dobbel dose på teorien om at det "gjør opp" for hva du gikk glipp av. Vær nøye med å unngå å berøre øyet med en dropper og holde flasker og drop fri for urenheter.

Hvis legen gir deg øye øvelser, gjør dem som anvist. Ofte trener kan hjelpe tilstander som astigmatisme eller presbyopi fra å bli verre. Som enhver fysioterapi, de har blitt designet for å fungere på en bestemt muskel eller system for å forbedre funksjonaliteten og forlenge nytten.

Vask hendene flere ganger om dagen, alltid etter bruk av bad og spise, samt etter bruk av kjemikalier (selv neglelakkfjerner som inneholder aceton - en potent kaustisk). Hvis du betaler oppmerksomhet, vil du innse hvor mange ganger om dagen du legger hendene til ansiktet ditt i nærheten av øynene. De av oss som bruker briller eller jobbe i jobber hvor vi lese eller skrive, har en tendens til å justere våre briller og gni øynene våre uten å tenke. Hvis du har en infeksjon, vaske regelmessig og ikke dele håndkleet du bruker til å tørke hendene - bruke papir i stedet, og behandler det riktig.

Få nok søvn. OK, så dette høres ut som moren din snakker, men hvilte øynene ikke lider nesten like mye belastning på øynene og tørre øyne. De er mer motstandsdyktig mot infeksjoner, fordi de er utsatt for mindre. Variere hvilke oppgaver du bruker øynene dine til å unngå belastningen på øynene og nærsynthet (nærsynthet). Bruk øynene for noe ved siden av å se på TV (eller en skjerm), som å lese eller gå utenfor. Mamma vil også fortelle deg å revurdere risikoatferd som henger hodet ut av bilvinduet på den første dagen av våren.

Hint

  • Migrene påvirke synet. Når du får hjelp for din migrene, har din visjon sjekket.
  • Når du føler en endring i synet eller smerter eller tetthet i øynene dine, bør du oppsøke lege umiddelbart. Hvis du venter for øye problem å gå unna, vil du tape mer enn tid.