Digidexo.com

Hvordan behandle en stye

Hvordan behandle en stye


Styes kan skje på den verste tiden. En hendelse er planlagt hvor utseende er viktig, og den klassiske røde øyelokk bump overflater. En stye forårsaker smerter i øyet, kløe, tårer, tåkesyn og lysfølsomhet. Uten behandling varer en stye ca 4 dager. Et par enkle prosedyrer kan fremskynde utvinningen og redusere ubehag.

Hvordan behandle en stye

•  Forstå årsaken. En stye former når bakterier infisere porene i øvre eller nedre øyelokk. Pus samler og en gul prikk markerer midten av stye. Uvaskede hender er vanligvis den skyldige. Stress bidrar til problemet ved å redusere muligheten for kroppen for å bekjempe infeksjoner.

Påfør en varm vaskeklut for øyet. Hold den på plass i 10 minutter. Gjenta denne behandling minst fire ganger i løpet av dagen. Varmen fremmer sirkulasjonen av blod til stye og dette hjelper kroppen å bekjempe infeksjonen. Stye til slutt kommer til et hode og avløp.

Masser øyelokket forsiktig. Denne behandlingen fremmer sirkulasjonen av blod til øyelokket og bidrar til å redusere væske bygge opp i stye.

Kontakt lege for antibiotika. Denne behandling hindrer spredning av bakterier. Dette er en bekymring for de med gjentagende styes og barn som er i kontakt med andre barn. Legen vil foreskrive en øyesalve eller øyedråper.

Se en lege for behandling hvis det ikke er noen tegn til bedring i tre dager eller stye har ikke helbredet i ti dager. Legen vil tappe stye og vurdere for andre øyesykdommer.

6. Praksis forebygging. Vask hendene ofte. Hold øynene lukket og vaske de ytre øyelokk daglig. Bruke antibakteriell såpe. Bytt forurensede øyesminke.

Hint

  • Aldri presse en stye.
  • Ikke ha en kontaktlinse når du har en stye.