Digidexo.com

Matvarer som inneholder høyt kolesterol

Når det gjelder ernæring, noensinne synes ingen å bli enige om et næringsmiddel er bra for deg eller dårlig for deg. Likevel er de fleste ernæringseksperter er enige på de matvarer som inneholder høy "dårlig" kolesterol. Disse matvarene har blitt vitenskapelig vist å forårsake fortykkelse av arteriene.

Vite forskjellen mellom gode og dårlige Kolesterol

Matvarer som inneholder mye kolesterol er ikke nødvendigvis dårlig for deg, så lenge de inneholder den riktige typen. De "gode" kolesterol er kjent som høy-densitet lipoprotein kolesterol, eller HDL-kolesterol. "Dårlige" kolesterolet kalles low-density lipoprotein kolesterol eller LDL kolesterol. HDL kolesterol matvarer bør spises regelmessig, mens LDL-holdige matvarer bør spises med måte.

Matvarer som inneholder gode Kolesterol

Olivenolje, nøtter og laks er tre matvarer rike på HDL. Å spise mer av disse matvarene vil øke HDL-nivåer, som er en bra fordi HDL kan bære mer kolesterol til leveren din, heller enn å forlate kolesterol å holde seg til dine arterieveggene.

Matvarer som inneholder Bad Kolesterol

Meieriprodukter, kjøtt og junk food er høy i dårlige kolesterolet. Hvis en mat er høy på mettet fett, sannsynligvis inneholder det store mengder LDL også. Et unntak er imidlertid egg: Selv om eggeplommer inneholder høyt LDL, de er ellers næringsrik.

Kan jeg fortsatt spise mat som inneholder LDL?

Du bør oppsøke lege for en kolesterol test før du bestemmer deg for hvor mye LDL kolesterol bør du spise. Hvis legen din forteller deg at du har høyt LDL kolesterol, bør du spise LDL matvarer ekstremt sparsomt, ikke mer enn en gang per uke.

Hvordan kan jeg senke kolesterol?

Å senke kolesterol, bør du prøve å spise mer mat som inneholder HDL. HDL fungerer som en rensing system som kan bidra til å fjerne blodårene av overflødig kolesterol. Prøv å spise mer laks i stedet for rødt kjøtt, og dyppe brød i olivenolje i stedet for å spre den med smør.