Digidexo.com

Fakta om B1 Vitaminer

Fakta om B1 Vitaminer


Vitamin B1, eller tiamin, er et medlem av det vannoppløselige vitamin B-komplekset. B-kompleks vitaminer som B1 er lett fordøyd og absorbert, men lagres ikke i kroppen i lengre tid. B1 må forbrukes på en jevnlig basis for å opprettholde helse. Selv B1 er utbredt i en rekke matvarekilder den er ødelagt av varme.

Funksjon

Tiamin er nødvendig for energiproduksjon, fettlagring, nervesystemet funksjon og hjertemuskelen vedlikehold.

Kilder

Hvetekim, hvetekli, brun ris og ølgjær er de beste kildene til vitamin B1 selv om grønnsaker, nøtter, belgfrukter, avokado og svinekjøtt har også en anstendig nivå av tiamin.

Mangel

En utilstrekkelig inntak av vitamin B1 kan føre til en sykdom som kalles Beriberi, en alvorlig lidelse som fører til tretthet, fordøyelsesproblemer, kognitive vansker, nerve og hjerte forstyrrelser og eventuell død.

Krav

Regjeringen etablerte anbefalte kosten godtgjørelse av vitamin B1 er 1,2 mg per dag, selv om sykdom, dårlig kosthold, stress og kirurgi all øke kroppens behov for B1.

Betraktninger

Høyere doser av vitamin B1 er generelt godt tolerert, og doser på 10 mg per dag eller mer er ofte anbefalt av ernærings å hindre mild mangel.