Digidexo.com

Vitaminer som hjelper med hjernen helse

Kognitiv svikt anses av mange for å være uunngåelig. Men å spise vitamin-rik mat og ta vitaminer som hjelper med hjernen helse kan bidra til å forsinke prosessen betydelig.

Vitamin A

Vitamin A er en antioksidant som hjelper stoppe frie radikaler og finnes naturlig i fiskeoljer, mørkegrønne grønnsaker og lys gul eller oransje råvarer som gulrøtter, squash og honningmelon.

Vitamin B

B-vitaminer fungerer best når de tas sammen. B 12 kan være spesielt gunstig for å forbedre hukommelsen. B-vitaminer finnes i hvetekim, lecitin, egg, noen nøtter, soya og mange andre matvarer.

Vitamin C

Som en annen antioksidant, kan vitamin C hjelpe kognitiv svikt ved å redusere skader fra frie radikaler og bremse tidlig aldring. Vitamin C finnes i søte poteter, sitrus, jordbær og andre råvarer.

Vitamin D

Vitamin D, men regnes som en vitamin, er faktisk et hormon. Aktuelle studier viser at tilstrekkelig vitamin D kan være delvis ansvarlig for optimal hjernen helse. Det kan finnes i meieriprodukter, egg, fiskeolje og spiret frø.

Advarsler

Selv om vitamin tilskudd kan være nyttig for hjernen helse, i tillegg til å spise mat som inneholder næringsstoffer, bør du få veiledning fra en kunnskapsrik helsepersonell for optimal nytte.