Digidexo.com

Kan en avveket septum forårsake hodepine?

Septum og bihuleproblemer

Nasal septum, en overveiende brusk partisjon mellom neseborene, bør ideelt sett være rett, slik at luftstrømmen til å reise like gjennom begge neseborene. Men pasienter som har en avveket septum - det vil si en som er alvorlig off-center - kan oppleve en delvis okklusjon som kan forverre visse medisinske tilstander.

På toppen av occluding luftstrøm og forårsaker pustevansker, kan en avveket septum også hindre sinus drenering fra å forlate nesen. Riktig fungerende bihulene er kontinuerlig spylt med slimete for å felle og fjerne potensielt skadelig støv og bakterier. Hvis, på grunn av en merkelig septum, det er en blokkering av passasje mellom bihulene og nese / svelg, denne bakterien og støv kan bli fanget og føre til bihulebetennelse og betennelse.

Sinus infeksjoner

Hvis en bihulebetennelse oppstår, rushes kroppen til å helbrede området, forårsaker en bølge av blodstrøm som forårsaker betennelse. Med en avveket septum, er forbindelsen mellom nesen og øvre bihuler allerede potensielt tynnere enn i en gjennomsnittlig person; kombinert med ekstra betennelse, kan sinus passasjer bli fullt okkludert. Med denne passasjen er blokkert, kan trykket bygge seg opp i løpet av bihulene og være vanskelig å fjerne. Dette legges press kan og ofte fører til sinus hodepine.

Vanligvis er hodepine ligger mellom øyenbrynene, og er ofte ganske skarp i følelse, snarere enn "kjedelig" hodepine man kan få fra andre plager.

Behandling

For å finne ut om den avveket septum (eller rettere sagt, nasal betennelse) som forårsaker hodepine, forsøk på å utjevne bihulene ved å holde neseborene lukket og med munnen lukket, forsøk på å blåse luft gjennom nesen. Bruk en over-the-counter nesespray for å bidra til å åpne passasjer. Mens en forekomst ikke bør føre kirurgi på en merkelig septum, bør flere slike hendelser over en lengre periode lede deg til å søke undersøkelse fra en lege.

Hvis denne betingelsen er kronisk eller spesielt dårlig, kan skilleveggen bli rettet gjennom en septoplasty.