Digidexo.com

Kan du ta alli hvis du er gravid?

Vekttap er en felles bekymring for kvinner, og gravide kvinner er ikke noe unntak. Alli, en over-the-counter vekttap supplement, bør bare brukes etter avtale med lege.

Identifikasjon

Alli, eller Orlistat, er en ikke-reseptbelagte vekttap hjelpemiddel. Den er tilgjengelig i pilleform på de fleste apoteker. Alli ble godkjent av FDA som av februar 2007, og er den første offisielt godkjente over-the-counter vekttap narkotika i USA.

Bruksområder

Alli er ofte brukt til å behandle fedme, særlig i de med høyt blodtrykk, diabetes og høyt kolesterol.

Funksjon

Alli funksjoner ved å forårsake tarmen å absorbere mindre fett. Dette fører til en reduksjon i kalori absorpsjon, noe som kan føre til vekttap observeres. Leger anbefaler å kombinere Alli med et vekttap program for å oppnå de beste resultatene.

Alli og graviditet

Siden Alli reduserer mengden fett som absorberes av kroppen, bør gravide nøye vurdere om de virkelig trenger å bruke den. Under graviditet, er vektøkning viktig for fosterets vekst og mors velvære. I tillegg kan Alli hindre kroppens opptak av andre viktige vitaminer.

Advarsel

Selv om medisinsk forskning ennå ikke har identifisert noen konkrete bevis på at Alli kan skade gravide mødre eller ufødte babyer, FDA har klassifisert det som en kategori B stoffet. Den amerikanske Graviditet Association gir en nyttig beskrivelse av Kategori B graviditet narkotika: "Kategori B:. Ingen bevis for risiko hos mennesker Tilstrekkelig, velkontrollerte studier på gravide kvinner har ikke vist økt risiko for føtale abnormaliteter tross negative funn hos dyr, eller i fravær av adekvate studier på mennesker, dyr studier viser ingen fosterets risiko. Sjansen for skade på fosteret er ekstern, men er fortsatt en mulighet. "