Digidexo.com

High Blood Pressure and Alcohol

High Blood Pressure and Alcohol


Alkoholforbruk kan ha både positive og negative effekter på blodtrykket. Det hele avhenger av hvor mye. Studier viser at å drikke store mengder alkohol kan øke blodtrykket til usunne nivåer som kan ha livstruende konsekvenser. Men forskning tyder også på at å drikke alkohol i små mengder kan stabilisere blodtrykket og faktisk beskytte mot hjertesykdom og slag.

Expert Insight

The Mayo Clinic rapporterer at selv stordrikkere som kuttet tilbake til moderate mengder alkohol kan redusere sine systolisk blodtrykk, det første tallet i en blodtrykksmåling som registrerer sammentrekning av hjertet når blodet pumpes inn i arteriene. Personer med høyt blodtrykk bør unngå alkohol eller holde det for moderasjon. Alkohol kan interferere med effektiviteten av visse blodtrykket medisiner, og øke muligheten for bivirkninger.

Betydning

Moderasjon regnes som to drinker per dag for menn under 65 og en drink for de over 65. Moderat drikking er vanligvis definert som en drink om dagen for kvinner i alle aldre. En drink er 12 oz. øl, 5 oz. vin eller 1,5 oz. av 80-proof brennevin. Likevel virker det som alkoholforbruket er synkende i mange områder av verden på grunn av helsemessige bekymringer. Frankrike er fortsatt den største forbrukeren for alkohol, men forskning viser at det er på tilbakegang over hele landet.

Forebygging / løsning

Selv om du ikke har høyt blodtrykk, bør alkohol fortsatt holdes på moderasjon eller unngås. De kalorier i alkohol kan bidra til vektøkning, noe som er en risikofaktor for høyt blodtrykk. I moderate mengder, er alkohol kjent for å øke appetitten, slik at du kan være å sette på ekstra pounds bare for å tilfredsstille smaksløkene. Hvis du må drikke, er det en god idé å drikke mye vann etter inntak av alkohol for å rense ut systemet for overskytende syrer.

Betraktninger

Studier av høyt blodtrykk og alkohol gjør det klart at det kan være en stor forskjell i måten du drikker. Moderat inntak kan redusere risikoen for å utvikle hjertesykdom og slag, og for å dø av hjerteinfarkt. Det kan også redusere risikoen for å utvikle diabetes. Overdreven drikking kan føre til høyt blodtrykk, hjertemuskelskader, slag og plutselig død hos personer med hjerte-og karsykdommer. Det er i tillegg til å øke risikoen for flere kreftformer, skrumplever, spontanabort, føtalt alkoholsyndrom hos ufødte barn og selvmord.

Advarsel

For folk som ikke er så sunt eller eldre, spesiell omsorg bør bemerkes når du tenker på en alkoholholdig drikke. Alkohol kan føre til en innsnevring av blodårene til disse menneskene. Dette kan være en årsak til høyere blodtrykk, selv når det tas i moderasjon.