Digidexo.com

Effekten av Zocor

Zocor, eller simvastatin, er et medikament som brukes til å behandle høyt kolesterol. Det fungerer ved å stoppe dannelsen av kolesterol i kroppen. Det kan også brukes av personer med hjertesykdom. Som med alle medisiner, er det viktig å veie gevinsten av å ta det versus risiko.

Hva er kolesterol?

Kolesterol kan bokstavelig definert som et fett eller et lipid. Akkurat som det er to hovedtyper av kolesterol (low-density lipoprotein, eller LDL, og high-density lipoproteiner, eller HDL), det er to sider til hva kolesterol gjør med kroppen. Kolesterol er så viktig at kroppen produserer det, uavhengig av hvor mye folk kan prøve å unngå å ha det i sitt kosthold. Kolesterol hjelper kroppen skaper galle til hjelp i fordøyelsen. Det hjelper i å danne den ytre beskyttende dekke av kroppens celler. Det hjelper også med dannelse av vitamin D, østrogen og testosteron. Imidlertid kan for mye kolesterol føre til blokkerte arterier og hjerteinfarkt.

LDL og HDL

LDL er generelt tenkt som det dårlige kolesterolet, mens HDL regnes som det gode kolesterolet. Begge har viktige jobber, men det må være en balanse. LDL er ansvarlig for å ta kolesterol til hvilken del av kroppen trenger det. Dersom det er for mye kolesterol i kroppen, etterlater bare LDL kolesterol i arteriene, som er der blokkeringer kommer fra. På en måte virker HDL som hushjelp. Det er ansvarlig for å plukke opp overflødig kolesterol og tar det til leveren for å bli omgjort til galle. I de fleste tilfeller kan legemet regne ut en balansesystem på egen hånd. Når det ikke kan, kan medisiner være nødvendig.

Hvordan Zocor Works

Zocor er et enzym blocker. Særlig virker den til å blokkere enzymet HMG-CoA-reduktase, siden det er det enzym som bestemmer hvor mye kolesterol i kroppen vil gjøre. Leveren er det organ som er mest berørt av å ta Zocor siden det er der de fleste av kroppens kolesterol er gjort. Zocor hjelper også leveren til å kvitte seg med LDL, mens den øker mengden av HDL. I tillegg bidrar dette til å holde blodårene klart siden det ikke vil være så mye LDL tilgjengelig for å sette inn der.

Bivirkninger

De vanligste bivirkningene av Zocor er hodepine, magesmerter, kvalme, gass, forstoppelse, diaré, utslett, muskelsmerter og slapphet. For folk flest, er bivirkningene ikke problematisk nok til å oppveie fordelene med å ta Zocor.

Imidlertid, i noen tilfeller, har Zocor forårsaket skjelettmuskelvevet til å bryte sammen, noe som fører til nyresvikt. Effekter som mørk farget urin, feber eller influensa symptomer, og muskelsmerter eller ømhet bør rapporteres til lege umiddelbart.

Advarsler

En lege bør konsulteres for å avgjøre om Zocor er trygt å ta. Kvinner som er gravid, planlegger å bli gravid, eller som ammer bør ikke ta Zocor. Mennesker som er diabetiker, har nyresykdom, noe muskelsykdom, eller en underactive skjoldbruskkjertelen bør ikke ta Zocor mindre en lege har vurdert at det er trygt.