Digidexo.com

Testosteron tester for en kvinne

Testosteron tester for en kvinne


Testosteron er et kjønnshormon stede i større mengder hos menn og lavere mengder hos kvinner. Økende nivåer i en kvinnelig kan signalisere problemer, slik at legen kan bestille en testosteron-test.

Når det er gjort

En lege kan bestille en testosteron-test for å diagnostisere nedsatt sexlyst, infertilitet, hypofysen eller hypothalamus forstyrrelser, hirsutisme (unormal hårvekst), virilisering (mannlige egenskaper i en kvinne), eggstokk eller binyrene svulster, eller polycystisk ovariesyndrom (PCOS).

Hvordan det gjøres

Testosteronnivåene er tilstede i blodet, slik at testen krever en blodprøvetaking, vanligvis fra baksiden av hånden eller albuen. I små barn, er det blod trekkes via et stikk fra en lansett.

Resultater

Legen din vil diskutere resultatene dine med deg, spesielt hvis de faller utenfor området anses normalt for en kvinne, som er 20 til 80 ng / dl (nanogram per desiliter).

Behandling

Kvinner med høye testosteronnivåer kan behandles med hormoner, ofte i form av p-piller eller enheter. Et annet alternativ er en diett lavere i sukker og raffinerte karbohydrater.

Fun Fact

En studie publisert i den 24 august 2009, utgaven av "Proceedings of the National Academy of Sciences" detaljer en kobling mellom høyere testosteronnivå hos kvinner og deres vilje søke karrierer i områder med høy risiko, slik som handel eller investment banking.