Digidexo.com

Botemidler for Helvetesild Pain

Kontrollere smerten av helvetesild innebærer en rekke metoder; effektiv smertelindring i helvetesild kombinerer antivirale medikamenter og kortikosteroider med smertestillende og aktuell smertelindring. En del av behandlingsplan for helvetesild smerte er også designet for å minimere sjansene for å utvikle postherpetisk nevralgi, en tilstand der smerten av helvetesild henger etter at utslettet har ryddet opp.

Antivirale midler og kortikosteroider

Den viktigste forsvarslinje mot smerten av helvetesild er å avlaste årsaken til helvetesild, varicella-zoster virus. Dette oppnås gjennom bruk av antivirale medikamenter, inkludert acyclovir, valacyclovir eller famciclovir. Ifølge Dr. Seth John Stankus, kombinere bruk av antivirale med et kortikosteroid (prednison) både lindrer smerte og reduserer sannsynligheten for å utvikle postherpetisk nevralgi.

Smertestillende

Noen mennesker vil oppleve lindring av helvetesild smerte gjennom bruk av over-the-counter (OTC) smertestillende medikamenter. Men disse er utilstrekkelig for lider som opplever alvorlige smerter. Disse menneskene kan være foreskrevet narkotiske smertestillende for å lindre smerter forbundet med helvetesild. Nerve blokker kan også anvendes.

Aktuelt Relief

Ifølge Stankus, kan Calamine lotion brukes til lokal, aktuell smertelindring når zosters er fortsatt aktive og capsaicin krem ​​kan brukes etter at de har blemmer over. Imidlertid kan noen mennesker opplever en svært ubehagelig brennende følelse på applikasjonsstedet mens du bruker capsaicin. Lidokain plastre kan også monteres over et berørt område for å levere smertelindring.

Postherpetisk nevralgi

En rekke ekstra behandlingsmetoder bli nødvendig når enkeltpersoner utvikle postherpetisk nevralgi. I tillegg til fortsatt bruk av kortikosteroider og narkotiske smertestillende midler, rapporterer Mayo Clinic at noen trisykliske antidepressiva og antiepileptika brukes i behandling av postherpetisk nevralgi. Andre metoder for å lindre smerten av postherpetisk nevralgi inkluderer transkutan elektrisk nervestimulering (TENS) sammen med spinal og perifer nervestimulering, teknikker der det tas fritak gjennom målrettet bruk av elektroder.