Digidexo.com

Herpes Virus Symptomer

Herpes faktisk er en gruppe av åtte virus, alt som hører til en familie kjent som Herpesviridae; andre medlemmer av denne familien forårsake sykdom hos dyr i stedet for mennesker. Medlemmer av denne familie av virus alle føre til livslang, uhelbredelige infeksjoner, men ikke alle nødvendigvis forårsake sykdom. Alle herpesvirus gå latent i enten nerve eller immunceller. Herpesvirus er nummerert HHV-en gjennom HHV-8; de første tre forårsake nokså like symptomer, mens de siste åtte årsaken et bredere spekter av symptomer.

Oral Herpes

Oral herpes er vanligvis forårsaket av HHV-1 (også kjent som HSV-1), men noen ganger også forårsaket av HHV-2 (HSV-2). HHV-1 smitter ved nær kontakt med en aktiv kaldt sår eller noen ganger gjennom deling av ting som glass, servise og håndklær, ifølge Mayo Clinic. Personer med svekket immunforsvar kan utvikle en infeksjon med berørte hudområder selv i fravær av et utbrudd. HHV-1 er en av de herpesvirus som går latent i en nervecelle.

Som i andre herpetic forhold, folk med oral herpes erfaring prodrom, en rekke symptomer som oppstår før et utbrudd. Dette inkluderer en brennende eller prikking i området der den kalde sår vil utvikle seg. Forkjølelsessår er blemmer som inneholder væske rundt som et rødt område oppstår. Et utbrudd av oral herpes vanligvis varer i en uke eller litt mer. For mange er det første utbruddet verste og symptomer kan forbedre eller forsvinne over tid.

Genital Herpes

De fleste tilfeller av genital herpes er forårsaket av HHV-2 (HSV-2), men noen er utløst av HHV-1, som i tilfelle av oral-genital kontakt. Som HHV-1, kan HHV-2 inngås ved nær kontakt med en herpetisk blemme, gjennom bruk av delte artikler, men også gjennom kontakt med huden i fravær av et utbrudd; dette kalles asymptomatisk virusutskillelse og er en av de mest vanlige fremgangsmåter for overføring av HHV-2.

Som i oral herpes, folk med genital herpes erfaring prodrom. Etter prodrom, blemmer i det berørte område (regionen som omgir nerve hvor viruset er blitt latent), som kan inkludere kjønnsorganene og anus. Ifølge CDC, disse blemmer klare opp i to til fire uker. En person opplever en første utbrudd kan også oppleve influensalignende symptomer.

VZV

Varicella-zoster virus, også kjent som HHV-3, er viruset som forårsaker både vannkopper og helvetesild. Under første infeksjonen, viruset som forårsaker vannkopper, og deretter flere år og enda flere tiår senere, fører en gjentakelse til helvetesild; ikke alle som har hatt vannkopper vil utvikle helvetesild, men alle som utvikler helvetesild hatt vannkopper på et tidspunkt.

Ifølge Mayo Clinic, vannkopper forårsaker en kløende rødt utslett samt blemmer, fylt med væske, som sprakk og deretter skorpe over. Andre vannkopper symptomer inkluderer feber, hodepine, tap av appetitt, irritabilitet og sykdomsfølelse og tørrhoste.

Helvetesild fører til smerte som kan være ganske alvorlig; Dette følger banen av nerven som var VZV latent og oppstår på den ene side av kroppen. På et tidspunkt etter at denne smerten starter, et rødt utslett vises, som gjør væskefylte blemmer. Disse blemmer åpen og skorpe over gjennom i løpet av utbruddet.

I noen mennesker, smerten av helvetesild varer etter utbruddet har ryddet opp. Dette er en tilstand som er kjent som postherpetisk nevralgi, og den tilhørende smerte kan være veldig intens og noen ganger vanskelig å lindre.

Epstein-Barr

Epstein-Barr-virus (HHV-4 eller EBV) ikke forårsaker sykdom når kontrahert i ungdommen, men kan føre til mononukleose når kontrahert av unge voksne. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC), symptomer på mononukleose inkluderer hovne lymfeknuter, feber og sår hals; andre mulige, men sjeldnere, symptomer inkluderer en hevelse i lever eller milt og mulige effekter på hjertet og sentralnervesystemet.

EBV er også knyttet til kreft, inkludert Burkitt lymfom og nasofaryngeal karsinom, ifølge National Institutes of Health. EBV fører også til hårete leukoplaki, en muntlig tilstand, hos personer som har HIV eller AIDS.

Cytomegalovirus, Roseola og Kaposis Sarkom

Som EBV, de humane herpesvirus 5 til 8 blir latent i celler i immunsystemet.

Cytomegalovirus (CMV eller HHV-5) er et vanlig infeksjon, men ikke forårsaker sykdom hos friske mennesker. Men ifølge styret i helsefremmende og utdanning, CMV kan sendes fra en gravid kvinne til hennes barn og føre til utviklingshemmede og, mer sjeldent, andre symptomer som lunge, lever og blodproblemer, utslett og hovne lymfekjertler. Hos personer med fremskreden HIV eller AIDS, kan CMV forårsake retinitis, noe som kan føre til blindhet.

HHV-6 og HHV-7 årsak roseola, en vanlig barnesykdom. Ifølge Mayo Clinic, roseola forårsaker symptomer som utslett, feber, tretthet, diaré, tap av matlyst og hovne øyelokk.

HHV-8 fører til Kaposis sarkom, en hudkreft som fremstår som lilla lesjoner. Kaposis sarkom vises bare hos personer med langtkommet HIV eller AIDS, og blant eldre menn av Middelhavet arv.