Digidexo.com

Hva er årsaken til høy BP?

Blodtrykket bestemmes av hastigheten på systolisk blodtrykk og diastolisk trykk. Det systoliske trykket måler trykket i arteriene når hjertet slår, og det diastoliske trykket måler trykket i arteriene mellom pulsslagene. Årsaker til hypertensjon varierer og kan tilskrives en rekke faktorer, inkludert livsstil, gener og eksisterende medisinske tilstander.

Slektstreet

Som mange andre fysiske attributter og medisinske tilstander, kan høyt blodtrykk være forårsaket av genetikk. Hvis dine foreldre eller nære slektninger sliter med hypertensjon, er det mer sannsynlig å utvikle det også.

Stillesittende livsstil

Fysisk aktivitet holder hjertet sunt. Folk som lever et stillesittende livsstil er mer utsatt for hjerte-relaterte sykdommer, inkludert høyt blodtrykk, hjertesykdom og hjerneslag.

Dårlige matvaner

Spise en diett høy i fett, kalorier og sukker vil bidra til fedme, som igjen fører til høyt blodtrykk. Dessuten, folk som er følsomme for salt mange opplever at å spise for mye natrium i sitt kosthold vil føre til blodtrykket til å stige også.

Alkoholisme

Drukket tett og regelmessig vil øke blodtrykket på en dramatisk skala. Alkoholisme kan også bidra til hjerneslag, hjertesykdom og en rekke andre helseproblemer.

Fedme

Fedme kan føre til en rekke helseproblemer, blant annet utvikling av høyt blodtrykk, hjertesykdommer og diabetes. Dette er fordi overvekt stammer hjertet, noe som gjør det jobbe hardere på en jevnlig basis.