Digidexo.com

Årsaker til munnherpes

Munnherpes er små, røde sår som vanligvis vises på leppene, utenfor munnen eller i neseborene. De utvikler en skorpe etter noen dager og er smertefullt og irriterende. Også kalt forkjølelsessår, er feber blemmer forårsaket av herpes simplex virus. Viruset forblir i kroppen, hvor den kan reaktivere. En gjentakelse av munnherpes kan utløses av flere faktorer.

Herpes simplex virus type 1

Feberutslett er forårsaket av smittsom herpes simplex virus type 1 - den vanligste herpes virus. Dette viruset kan smitte fra person til person gjennom direkte kontakt med spytt og hudinfeksjoner. Det finnes ingen kur for viruset, selv om det finnes medisiner som kan behandle tilstanden.

Følelsesmessig stress

Stress er en vanlig trigger av munnherpes. Når noen har blitt smittet med herpes virus, kan følelsesmessig stress forårsake et tilbakefall av blemmer.

Sykdommer

Sykdommer, blant annet en kald og feber, kan føre til en feber blemme utbrudd. Hvis du har herpes simplex virus type 1 og du får en forkjølelse eller feber, kan en feber blemme følge.

Lip Skader

Skader i leppe og ansiktshuden, inkludert fysiske traumer eller alvorlig chapping, kan føre til en feber blemme utbrudd.

Soleksponering

For mye soling kan føre til feber blemme.