Digidexo.com

Hvordan virker gikt skje?

Hvordan virker gikt skje?


Urinsyregikt er en intenst smertefull tilstand som hovedsakelig rammer menn. Den er forårsaket av opphoping av urinsyre i kroppen, og kan føre til ekstrem leddsmerter som fører til svelling og langstrakt permanent ledd disfiguration. Selv om gikt vanligvis ikke utvikle seg i kvinner, er det viktig å være oppmerksom på tegn for å søke behandling før tilstanden forverres.

Alle har en bit av urinsyre i blodet, men når det er for mye urinsyre kjører gjennom blodet, griper den med fellesfunksjoner. Den væske som kroppen produserer å smøre leddet bevegelse kalles synovial fluid. Denne væsken er nødvendig, slik at leddene lett og jevnt, og slik at gjentatt bruk av leddene ikke slites bort benene er involvert.

Gikt skjer når det overskytende urinsyre i blodet krystalliserer inn i nål-lignende former innenfor leddvæsken. , Prøver immunsystem, sensing at urinsyrekrystaller ikke hører hjemme i leddvæsken å rense fremmedlegemer. Immunsystem angripe urinsyre fører til hevelse oppstår. Ettersom dette hevelse forverres, utvikler smertefull leddgikt innenfor den rammede leddet. Dette leddgikt forårsaker nesten uutholdelig smerte når leddet i spørsmålet blir brukt - selv i de mest naturlige bevegelser.

Uansett grunn, det store flertallet av gikt tilfeller oppstå i metatarsophalangeal felles, som er den anatomiske betegnelsen for felles ved foten av stortåen. Mens flertallet av mennesker som lider av gikt har smerter i denne felles, har det vært tilfeller av smerter i hele midten av foten, ankel, hæl og kne. Andre rammet ledd kan omfatte fingre, håndledd og albuer.

Urinsyregikt er ofte forbundet med nyrene fordi det er det organ som har ansvaret for å filtrere ut overskytende nivåer av urinsyre fra blodet. Tilfeller av gikt kan være indikatorer på at nyrene ikke fungerer så bra som de burde i å filtrere ut urinsyre. Selv om årsaken til dette er hovedsakelig genetisk, kan visse typer narkotika skade nyre evne til å fjerne urinsyre fra blodet.

Risikofaktorer for gikt inkluderer tidligere urelaterte nyreproblemer, høye nivåer av enkelte stoffer i kroppen som triglyserider, høyt blodtrykk og fedme. Det er også viktig å forstå at høye nivåer av urinsyre i blodet ikke alltid føre til gikt og ikke alltid bety skade på nyrene.