Digidexo.com

Symptomer og Age of Menopause

Under overgangsalderen, forbereder den kvinnelige kroppen for opphør av menstruasjonssyklusen ved å endre nivået av hormoner i forbindelse med reproduksjon. Varierende hormonnivåer er ledsaget av symptomer som spenner fra mild til alvorlig.

Debutalder

Symptomer kan bli tydelig så tidlig som 35 år, men menopause oppstår vanligvis mellom 45 til 55 år, med overgangsalderen syklusen slutter ett år etter siste menstruasjon.

Konjunkturendringer

Svingninger i hormonnivåene bidra til endringer i varigheten av menstruasjonen og mengden av blødning, og kan føre til tilfeldige tapte perioder.

Hetetokter

Det vanligste symptomet på overgangsalder er hetetokter. Varmen sprer seg nedover fra hodet forårsaker rødme eller røde, flekkete områder for å vises på ansiktet, ofte ledsaget av svette og endringer i hjertefrekvensen.

Vektøkning

Fettcellene produserer minimale mengder av østrogen. Når østrogennivået begynner å avta i løpet av overgangsalderen, begynner fett samler seg rundt midsection, rumpe og lår, som skal brukes til østrogen lagring.

Vaginal Tørrhet

Endringer i vaginal vev kan forårsake kløe og tørrhet. Et problem med samleie kan oppstå på grunn av dette symptomet, men det er mulig å behandle.