Digidexo.com

Medisiner for gikt

Urinsyregikt er en type leddgikt som først manifesterer seg i stortåen. I likhet med andre former for leddgikt, gikt er ganske smertefullt og påvirker leddene i hele kroppen din. Personer med høye urinsyrenivåer er en høy risiko for gikt. Som det overskytende urinsyre i blodet reiser til stortåen ledd og de andre leddene, uric krystaller binde seg til leddene og resultere i en gikt angrep. Selv om det ikke er noen idiotsikker kur for gikt, mange medisiner kunne behandle gikt symptomer og bidra til å redusere de samlede urinsyre.

Ikke-steroide antiinflammatoriske midler

Hvis du har mild til moderat gikt smerte, kan du dra nytte av ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner (NSAIDs) som ibuprofen eller naproxen. NSAIDs vil bidra til å lette din gikt relaterte smerter ved å redusere hevelse. NSAIDs ofte finnes i både over-the-counter og sterkere reseptbelagte doser. Selv NSAIDs er relativt trygt, noen opplever magesmerter eller sår. Hvis du har hatt mageproblemer i det siste, snakk med legen din før NSAID bruk.

En annen ikke-steroid gikt medisinering er kolkisin. Ikke betraktet som en formell NSAID, likevel reduserer kolkisin smerte og hevelse. Imidlertid er bivirkningene av kolkisin er ofte ganske ubehagelige. Diaré og magesmerter er både vanlig. I tillegg er kolchicin anbefales ikke for pasienter med nyre-eller leversykdom.

Steroid Treament

Selv om gikt kan svare godt til NSAIDs, kan du kreve noe sterkere for å kontrollere smerte og hevelse. I tillegg kan noen mennesker ikke tar ikke-steroid medikament på grunn av tidligere helseproblemer. Som NSAIDs, steroid medisiner som prednison, vil redusere leddbetennelse. Basert på din helse historie, kan legen anbefale steroid injeksjon i leddene eller oralt administrerte steroid piller. Over tid kan steroider føre til mange helsemessige komplikasjoner som tap av beintetthet og en nedgang i immunsystemets effektivitet. Dermed bruker steroider bare under tilsyn av lege.

Urinsyre Drugs

I tillegg til symptombehandling, kan legen foreslå at du reduserer gikt flareups gjennom en reduksjon av urinsyre i blodet. Vanlige urinsyre medisiner inkluderer probenecid og allopurinol. Probenecid vil øke kroppens evne til å skille ut overflødig urinsyre. Allopurinol på den annen side inhiberer kroppens produksjon av urinsyre. Begge medisiner bære visse bivirkninger, og er dermed ikke egnet for alle. Allopurinol ironisk nok fører ofte til første gikt angrep, men i det lange løp vil bidra til å få gikt under kontroll. Probenecid kan forårsake hodepine og kvalme.