Digidexo.com

Hva er Trans Fat?

Trans fett er også kjent som transfettsyrer. De produseres i prosessen som tilfører hydrogen til flytende vegetabilske oljer, for å gjøre dem til faste stoffer. Trans fett er også kjent som delvis hydrogenert olje. De er en svært vanlig ingrediens oppført på mange mat-pakker. Trans fett er spesielt kontroversiell fordi den er kjent for å øke de dårlige nivåer av kolesterol, kjent som LDL, og senke de gode kolesterolnivåer, kalt HDL. Som et resultat av mange prøver å unngå matvarer som inneholder transfettsyrer.

Funksjon

Trans fett er resultatet av å legge hydrogen til vegetabilsk olje. Denne prosessen kalles hydrogenering. Fordi transfett er mer "solid" i naturen enn oljer, og legger dem til matvarer gjør matvarer mindre tilbøyelige til å ødelegge, og dermed gi dem en lengre holdbarhet. Også, transfett tillate mat å bo friskere for en lengre tidsperiode og heller ikke smaker så fettete. Transfett ble også antatt å være sunnere enn animalsk fett fordi de er utvunnet fra planter oljer og de er umettet. Men studier av forskere i 1990 har siden bevist at teorien falsk.

Identifikasjon

Du kan finne trans fett i en rekke bakevarer, som kjeks, kaker, kjeks, pai skorper, kjeks og kaker. Trans fett er også ofte funnet i stekt mat som pommes frites og smultringer. Margarin og forkorte vanligvis inneholder en stor mengde av transfettsyrer. I det siste tiåret eller så, har imidlertid trans fett utviklet et dårlig rykte, og mange produsenter bruker mye mindre av det.

Teorier / Spekulasjoner

Det er viktig å være i stand til å vite hvordan du ser etter trans fett som ingrediens i matvarer. Hvis noe inneholder trans fett, vil det vanligvis si "delvis hydrogenert vegetabilsk olje" på den ernæringsmessige etiketten. Hvis forkorting er oppført som en ingrediens på en etikett, som også betyr at transfett er inkludert, fordi forkorte består av transfett.

Advarsel

Noen ganger ernæringsmessige etiketter kan være litt lure, imidlertid. I USA, er regelen at alt som inneholder mindre enn 0,5% av transfett kan merkes som består av 0 gram transfett. Problemet med det er at selv om mindre enn 0,5% er en veldig liten mengde transfett, hvis du spiser mye av noe, inntaket kan virkelig legge opp!

Effekter

Små mengder naturlig forekommende transfett kan finnes i matvarer som for eksempel melkeprodukter og kjøtt, som biff, smørfett og lam. Det er ikke sikkert, men hvis disse naturlige transfett har så negative bivirkninger på kolesterolnivået at den vanlige typen transfett har.