Digidexo.com

Typer av hjelpemidler for funksjonshemmede

Typer av hjelpemidler for funksjonshemmede


Hjelpeteknologier benyttes av funksjonshemmede, for å fullføre oppgaver som de ellers ville finne skremmende eller tilnærmet umulig å oppnå. Heldigvis anerkjente USAs føderale myndigheter behovet for Hjelpemiddelsentralen (AT) og tok rettslige skritt. The American Foundation for the Blind (AFB) rapporterer at i 1998 "Tech Act", offisielt skrev hjelpemiddelsentralen Loven ble vedtatt av Kongressen som ga midler til AT utstyr og tjenester for funksjonshemmede.

Alternativ kommunikasjon og alternativ Lytte og se Devices

Alternativ og supplerende kommunikasjon (AAC) er en type hjelpemidler som er reservert for mennesker med nedsatt funksjonsevne som har problemer med å uttrykke seg med talte ord. Ifølge Microsoft.com, tekst-til-tale (TTS) enheter er ofte brukt av personer med nedsatt funksjonsevne. Disse enhetene tillater en person å skrive sine tanker inn i en datamaskin som igjen vil bruke en datastyrt stemme til resitere tanker høyt. Disse enhetene kan også hjelpe blinde høre hva som er skrevet uten å måtte se ordene, og de døve til å konvertere hørbar tale å skrive som kan vises på dataskjermen.

Tilpasset Computer Access

Ifølge Mississippi State University, datamaskiner er verktøy som mennesker med funksjonshemninger kan bruke til å være mer produktive i sitt liv. Tilpasset datatilgang innebærer å gjøre justeringer i datautstyr som gjør at en person med nedsatt funksjonsevne til å betjene den uten å måtte rote med en mus eller et tastatur som er for små til å drive med suksess. Denne formen for hjelpeteknologi kan komme i form av et tastatur som kan betjenes med en hånd eller en joystick som kan manipuleres med føttene eller haken. Touch-skjermer, Braille preget tastaturkontroller, skjermforstørrelses og styrekuler er også former for tilpasset datatilgang som er tilgjengelige for personer med nedsatt funksjonsevne.

Miljøkontroller

Tekniske hjelpemidler kan også komme i form av elektroniske enheter som hjelper personer med nedsatt funksjonsevne i deres hverdag. Miljøkontroller er en type hjelpemidler som kan være i form av en fjernkontroll eller en annen elektronisk enhet som kan styre lyskilder, varme, aircondition, telefoner eller dører; alle ved å trykke på en knapp. I boken "Common-Sense klasserommet ledelse Teknikk for arbeider med studenter med betydelige funksjonshemninger" forfatter Jill A. Lindberg forklarer at bruken av miljøkontroller kan være så enkelt som å installere en veggmontert bryter eller så intrikat som et trådløst system som styrer en rekke elementer med et trykk på en enkelt knapp.

Protetikk og mobilitet

Protetikk er en form for hjelpemidler som kan hjelpe de med funksjonshemninger nå sitt fulle potensial og overvinne sine begrensninger. Noen former for protetikk er cochlea implantat og kunstige hender. Men protetikk er ikke den eneste form for hjelpemidler som kan hjelpe funksjonshemmede levende fyldigere liv. Faktisk United Cerebral Parese National of Washington, melder DC som i 2003 føderale retningslinjer kartlagt ut et nytt sett med lover som gjorde det mulig for folk med funksjonshemninger å motta hjelpeteknologier som de trengte for å jobbe eller gå på skole. Mobilitet enheter som for eksempel rullestoler, krykker turgåere og van løfter alle faller inn under denne kategorien av føderale lover.

Universell utforming

Universell utforming (UD) er en hjelpeteknologi som handler om å fjerne barrierer og gi tilgang for alle personer, også de som har en funksjonshemming. North Carolina State University forklarer at ADA, også kjent som Americans with Disabilities Act av 1990, mandat av føderal lov fjerning av alle fysiske barrierer som hindrer tilgang til offentlige bygg, tjenester, programmer, telekommunikasjon og transport. Denne formen for hjelpeteknologi har inkludert omstruktureringen av bygninger, installasjon av cutout fortau, Braille minibanken og spaker på dører i stedet for tungvinte dørhåndtak.