Digidexo.com

Årsaker til myelodysplastisk syndrom

Årsaker til myelodysplastisk syndrom


Vanligvis, master benmarg stamceller produserer blodceller, og benmarg stamceller har blitt brukt for å erstatte blodceller via benmargstransplantasjon. Med myelodysplastisk syndrom, eller myelodysplasi, master stamceller i benmarg ikke klarer å fungere normalt, og ikke moden. Dette resulterer i utilstrekkelig antall friske celler og komplikasjoner som kan være livstruende. Myelodysplastisk syndrom har mange årsaker.

Røde blodlegemer

Røde blodlegemer eller erytrocytter, er den mest utbredte blodceller i kroppen. For hver hvite blodlegemer, har en frisk person ca 600 røde blodceller. Hemoglobin er funnet i de røde blodlegemer, som er det som bringer oksygen fra lungene til resten av kroppen. Hvis en person har anemi og mangler friske røde blodceller, så myelodysplastisk syndrom symptomer kan forekomme. Disse symptomene inkluderer svakhet, tretthet, veldig blek hud og kortpustethet.

Hvite blodlegemer

Hvite blodceller, eller leukocytter, arbeide med kroppens immunsystem til å bekjempe infeksjoner, som forkjølelse, og fungere som en beskytter mot inntrengere som virus og bakterier. Det er fem store typer hvite blodceller: lymfocytter, monocytter, basofile, nøytrofile og eosinofile. Eosinofile, nøytrofile granulocytter og basofile, som til sammen kalles granulocytter, bidra til å drepe bakterier. Når en person mangler nok granulocytter, kan myelodysplastisk syndrom utvikle og infeksjoner kan oppstå. Infeksjoner er en begynnelse tegn på myelodysplastisk syndrom.

Blodplater

Blodplater er en type blodceller som produseres i benmargen ved megakaryocytes. Blodplater regulerer blødning ved å bidra til å danne blodpropper i blodet og også hjelpe i reparasjon av ødelagte blodkar. Dersom en person som mangler tilstrekkelig blodplater, kan myelodysplastisk syndrom oppstår, sammen med bruising eller unormal blødning. Dette kalles thomocytopenia, som også er et symptom på myelodysplastisk syndrom.

Alle Blood Cells

I en frisk person, skaper benmarg millioner av røde blodceller, hvite blodceller og blodplater på en daglig basis. Millioner av cellene dør også hver dag. Kroppen utfører en balansegang mellom de nye og døende celler, som er delvis hjulpet av vekstfaktorer i benmargen. Hvis en person har myelodysplastisk syndrom, cellene dør for tidlig, enten etter de kommer inn i blodet eller i benmargen. Det ser ut til at de unormale celler stammer fra en usunn celle. Den ene usunn celle deretter skaper mer usunn celler. Etter en stund, er det mer usunne celler enn sunn seg. Dette kan føre til myelodysplastisk syndrom, som omfatter symptomer som unormal blødning, infeksjoner og anemi.

Genetisk defekt

En genetisk defekt kan også forårsake myelodysplastisk syndrom. Overraskende, er prognosen bedre hvis myelodysplastisk syndrom er årsakene av en genetisk defekt. Med denne defekten, kroppen produserer nok, eller til og med et stort antall blodplater, men et lavere antall røde blodlegemer.

Kreftbehandling

Noen kjemoterapi narkotika, slik som klorambucil, mechlorethamine og prokarbazin, kan forårsake myelodysplastisk syndrom. Dette skjer fordi cellegift og / eller strålebehandling bli giftig i benmargen.

Hodgkins Treatment & Environmental Toxis

Myelodysplastisk syndrom kan også utvikles etter behandling for Hodkin sykdom, non-Hodgkins lymfom eller actute lymfatisk leukemi, som alle påvirker blodceller.

Kjemikalier og giftstoffer i miljøet kan føre myelodysplastisk syndrom. Slike giftstoffer inkluderer plantevernmidler, ugressmidler, tungmetaller og kunstgjødsel.