Digidexo.com

Tips for Falling Asleep Fast

Tips for Falling Asleep Fast


Nesten tre av fire amerikanske voksne har problemer med å sove minst et par kvelder i uken; 40 prosent får mindre enn syv timer søvn hver weeknight; og mer enn en av tre er så trøtt i løpet av dagen at det forstyrrer deres aktiviteter. Disse tallene kommer fra en National Sleep Foundation målingen i 2002. Du kan slå oddsen og få en god natts søvn. Bare ta vare på det du gjør, spise og drikke i timene frem til leggetid.

Din Soverom

Hold soverommet mørkt og stille for å sove. Gjøre andre aktiviteter i et annet rom. Forbeholder soverommet for å sove og å være intim med din partner. Sørg for at madrassen ikke er for hardt eller for mykt. Invester i en god madrass som er stor nok for deg å flytte rundt mens du sover.

Forberedelse

Ikke trener iherdig 4:57 timer før sengetid. Unngå å krangle eller andre følelsesmessige forstyrrelser --- de vil gjøre det vanskeligere for deg å sovne. Ikke ta naps i løpet av dagen med mindre absolutt nødvendig; ta en tur eller lese en bok i stedet.

Mat

Spise store måltider flere timer før sengetid, ikke 15 minutter før. Spis matvarer som inneholder tryptofan (en aminosyre) før sengetid --- de vil slappe av deg slik at du kan sove. Disse matvarer inneholder kjeks og ost, yoghurt og fullkorn frokostblanding med melk. Unngå mat med høyt fett, for eksempel stekt mat, hamburgere eller bacon og egg.

Drikke

Drikk en kopp kamille te eller et glass varm melk, som også inneholder tryptofan. Unngå å drikke alkohol og drikker som har koffein i dem, slik som brus, svart te eller kaffe. Koffein er et sentralstimulerende som holder deg våken; unngå det i seks til åtte timer før du går til sengs.

Måter å slappe av

Hekle, spille piano eller gitar, eller skrive i dagboken din. Gjør din liste over ting å gjøre neste dag så hjernen din ikke skal jobbe overtid når du er i seng. Meditasjon vil slappe av både sinn og kropp. Lytt til myk, instrumental musikk like før du går til sengs, eller når du er i seng. Ta et bad før du går til sengs, men sørg for at vannet er bare varm, ikke varmt. Hvis du liker å lese, sørge for at boken ikke er for fengslende.

Telle

Telle sauer etter at du er i seng kan virke dum eller utdatert, men det virkelig fungerer for å hjelpe deg å sovne raskt.