Digidexo.com

Typer av psyllium skall

Typer av psyllium skall


I den vestlige verden, begrepet "psyllium skall" refererer vanligvis til produkter laget av det ytre laget av frø fra planten arter Plantago ovata som et vannløselig fiber supplement. Men det finnes flere forskjellige arter av psyllium i Plantago familien med ulike ernæringsmessige og medisinske bruksområder.

Plantago ovata

Dette er den mest vanlige dyrket og forbrukes type psyllium, spesielt i USA på grunn av dets anvendelse som en kilde for fiber i handelen tilgjengelige avføringsmidler slik som Metamucil. Raw psyllium skall, psyllium pulver og psyllium holdige kapsler også redusere høyt kolesterol og hjelp i vekttap ved å fremme en følelse av fylde i magen.

Plantago major

Selv Plantago major regnes som en plagsom ugress av noen bønder og gartnere, det er en svært næringsrik plante med blader kan spises kokt eller rå. Den er rik på B-vitaminer og har vært brukt som medisin i hundrevis av år. Blader og ekstrakter av planten lindre en rekke gastrointestinale problemer når det tas oralt og dens anti-bakterielle egenskaper gjør det nyttig for behandling av aktuelle problemstillinger som åpne sår eller flenger.

Plantago lanceolata

Plantago lanceolata, også kjent som Ribwort eller Blackjack, stammer i Europa, men nå vokser i mange deler av verden. Dens bruk og aktive ingredienser er lik de av Plantago major; er imidlertid P. lanceolata overlegen P. major i behandling av luftveislidelser som hoste eller astma fordi det lindrer betennelse i slimhinnene og løsner slim.