Digidexo.com

Hva er antioksidanter?

Hva er antioksidanter?


Frie radikaler er ustabile molekyler som er kjent for å forårsake skade på den menneskelige kroppen. Skader forårsaket av frie radikaler antas å føre til visse typer kreft. Antioksidanter er stoffer som kan binde med og stabiliserer frie radikaler bidrar til å forhindre skade de forårsaker til kroppen, og dermed redusere risikoen for kreft.

Historie

Ifølge National Cancer Institute (NCI) flere vidtrekkende kliniske studier ble publisert mellom 1993 og 1999 om effekten av antioksidantene på utvikling av kreft. Disse studiene nådde forskjellige konklusjoner, blant annet fordi ulike grupper ble brukt for de ulike studiene. Resultatene varierte fra viser en betydelig reduksjon i forekomsten av magekreft til en betydelig økning i forekomsten av lungekreft. NCI bemerket at resultater fra nyere studier har vært inkonsekvent og mangelfulle.

Funksjon

Frie radikaler molekyler ikke har en fullstendig elektronskallet, som gjør dem mer sannsynlig å reagere kjemisk for å nærliggende molekyler som kan forårsake skade på de tilstøtende celler. En av de mest vanlige frie radikaler som oppdages av mennesker er oksygen. Den oksygenmolekyl blir radikalisert når det blir elektrisk ladet. Antioksidanter nøytraliserer den elektriske ladningen av frie radikaler og dermed eliminere deres tilbøyelighet til å stjele elektroner fra andre molekyler.

Kilder

Antioksidanter er fremstilt av mennesker ved inntak av visse matvarer. Ferske frukter og grønnsaker er den viktigste kilden til antioksidanter. Nøtter og korn er også en god kilde til antioksidanter og noen kjøtt, fjærkre og fisk kan gi antioksidanter til systemet.

Typer

Beta-karoten kan finnes i rå matvarer som vanligvis oransje eksempel melon. Det er også funnet er noen grønne, bladrike grønnsaker som spinat.
Lutein finnes i grønne bladgrønnsaker som viser og grønnkål.
Lykopen er funnet i tomater og andre matvarer.
Selen, mens ikke en antioksidant, er en komponent av antioksidantenzymer. Selen kan fås fra korn som ris og hvete.
Vitamin A finnes i lever, melk og eggeplommer.
Vitamin C er rikelig av i mange frukter og grønnsaker, inkludert sitrusfrukter som appelsiner og sitroner.
Vitamin E er funnet i muttere, brokkoli og oljer slik som safflorolje og maisolje.

Betraktninger

Fordi dataene er ufullstendige American Heart Association (AHA) for tiden ikke støtter opptak av antioksidanter vitamintilskudd. I stedet AHA anbefaler en diett av næringsrik mat basert på de grunnleggende mat grupper. En diett som er rik på de opprinnelige mat kilder til antioksidanter, som frisk frukt, grønnsaker, hele korn og nøtter, og unngå mat som er høy i mettet fett, vil trans fett og kolesterol gi forbrukeren med tilstrekkelig antioksidanter naturlig uten behov for tilskudd.