Digidexo.com

Flax frø Næringsinnhold

Flax er en plante dyrkes for sine frø og fiber. Flax frø har blitt konsumert i århundrer. De har viktige ernæringsmessige fordeler, inkludert å være rik på omega-3 fettsyrer, fiber og lignans.

Næringsinnhold

1 ss. av bakken linfrø (også kjent som valset lin) har ca 37 kalorier og 3 gram fett, mens 1 ss. av hele linfrø har 50 kalorier og 4,5 gram fett.

Typer

Det finnes to typer av linfrø, brune eller gylne. Disse har lignende ernæringsmessige egenskaper.

Lignans

Ifølge Flax Council of Canada (se referanser 1), er linfrø en av de rikeste plante kilder for lignans, forbindelser som kan bidra til å beskytte mot visse typer kreft ved å blokkere tumordannelse.

Omega-3 fettsyrer

Flax er høy i omega-3 fettsyrer, en sunt fett, og lite mettet fett. Menneskekroppen kan ikke produsere disse typer av fettsyrer. Omega-3 fettsyrer har blitt vist i en rekke studier for å dra nytte av hjerte helse.

Andre ernæringsmessige fordeler

Ifølge Preparerte Mat spesialrapport om lin og hjertesykdommer (se referanser 2), inneholder lin en rekke viktige mineraler og mindre mengder av vitaminer. En spiseskje av bakken lin har like mye magnesium som en banan.

Linfrø og Baking

Du kan erstatte ett egg i en oppskrift med en ss. bakken linfrø og tre ss. vann. Flax kan også legges til brød, muffins, pannekaker, smoothies, pizzabunner og havregryn for å gi en næringsrik boost.