Digidexo.com

Næringsinnhold for en Ciabatta Roll

Ciabatta er en italiensk hvit brød laget med gjær og hvetemel (selv om oppskriften varierer fra en region i Italia til en annen). Det er populært rundt om i verden og er ofte brukt til å lage smørbrød. Ordet "ciabatta" betyr "teppe tøffel" på italiensk. Navnet kommer fra den unike form, farge og tekstur i en tradisjonell ciabatta brød. Ciabatta rundstykker, en mindre versjon av et brød, er deilig og er perfekt for smørbrød, eller bare en snack. Men du kan lure på om de faktisk er en sunn mat eller ikke.

Historie

Ciabatta opprinnelig kommer fra den italienske regionen Liguria, men med årene har blitt en populær mat i Italia, og hver region av landet har sin egen versjon. Noen versjoner er mer skarp og tett, andre mykere og mer porøs. Ciabatta har blitt populært i andre deler av verden også, nemlig USA og de fleste andre europeiske nasjoner. Variasjoner over den tradisjonelle oppskriften er å legge til melk til deigen eller krydder den med salt, olivenolje eller merian.

Kosttilskudd Impacts

En gjennomsnittlig ciabatta roll har 240 kalorier. En rull har også ca. 2 g fett, 1 g er mettet fett, som arbeider ut til om lag 2% av det daglige anbefalte inntaket basert på en 2000 calorie diett. Å være et brød produkt, har en ciabatta roll en forståelig nok høyt karbohydrat nivå, med 49 g, eller 17% av det daglige verdi. En ciabatta roll har 514 mg natrium, ca 22% av det daglige verdi, noe som er betydelig. Men ciabatta ruller er en kolesterol-fri mat.

Annen Næringsinnhold

Ciabatta ruller er ganske høy i protein, med 9 g per rull, ca 18% av det daglige verdi. Hver rull har bare 1 g fiber, ca 4% av det daglige verdi. Ciabatta ruller ikke er en betydelig kilde til andre vitaminer og mineraler som kalsium, jern, vitamin A eller vitamin C. Men det er sannsynlig at en rull vil bli spist sammen med andre matvarer som kan gi disse næringsstoffer. Du bør imidlertid huske på den ekstra fett, kalorier, karbohydrater, etc. når du legger til pålegg.

Populære Topping

Kanskje den mest populære måten å spise ciabatta er som en panino, eller en sandwich fylt med pålegg og deretter grillet og trykket. Populære Panino pålegg inkluderer tomater, skinke, salami og ost, men egentlig kan en panino gjøres fra hva du ønsker. Ciabatta er også ofte brukt til å foreta regelmessige smørbrød, og det går bra med nesten alle ingrediens. Når du lager en sandwich med en ciabatta brød eller roll, dine muligheter er uendelige.

Grunnleggende oppskrift

En rask Internett-søk vil avdekke at det er mange forskjellige varianter på en oppskrift på ciabatta brød. Men den grunnleggende oppskrift inneholder mel, vann, gjær, sukker, olivenolje og salt. Deretter lage deigen, at deigen til å stige i ca 24 timer, full å blande ingrediensene, og deretter danne og bake. Det er en enkel oppskrift for å gjøre, og du kan ha den velsmakende godbit av en ciabatta roll hjemme.