Digidexo.com

Foods høy i Omega 3 oljer

Omega-3 fettsyrer er et viktig verktøy for kroppen. Omega-3 fettsyrer kan bidra til å hindre at blodet levrer seg i kroppen så vel som andre hjerteproblemer. Prøver å spise mat med høyt omega-3 oljer vil hjelpe deg å leve et sunnere livsstil. Det anbefales å ha 4g av omega-3 fettsyrer per dag.

Omega-3

Omega-3 fettsyrer er en type fett som er kjent for å være bra for kroppen. Omega-3 fettsyrer er flerumettet fett. Dette betyr at matvarer som kan virke høyt fettinnhold kan faktisk være sunn, så lenge de har disse umettede fettsyrer. Det finnes to hovedtyper av omega-3 fettsyrer: EPA og DHA. Ifølge WHFoods, er EPA viktig for hjertet og DHA er viktig for hjernen.

Fordeler

Omega-3 fatty oljer kan gjøre flere ting for kroppen. Dette inkluderer hindring av blodlevring, forebygging av kreftcellevekst, inflammasjon reduksjon og vektkontroll. Omega-3 fatty oljer kan hjelpe dem som har problemer med sitt hår, negler, hud og ledd.

Seafood

WHFoods, ved hjelp av FDA data, påpeker laks som en stor kilde til omega-3 fatty oljer. En porsjon (4 gram) har 87 prosent av det anbefalte daglige mengden av omega-3. Skalldyr, generelt, er kjent for å være en god kilde av omega-3. Kveite har 25 prosent av det daglige beløpet. Snapper, kamskjell, tunfisk, reker og torsk alle har omtrent 15 prosent av det anbefalte daglige beløpet.

Valnøtter

Valnøtter er en av de beste kildene til omega-3 tilgjengelig. En kvart kopp servering av valnøtter har 95 prosent av det anbefalte daglige mengden av omega-3 fatty oljer. Pekannøtter og hasselnøtter er også kjent for å ha gode nivåer av omega-3 oljer.

Oljer

Visse typer oljer kan være høy i omega-3 fatty oljer. Linfrøolje er en god kilde til omega-3 som linfrø den er laget av er den beste kilden til omega-3 tilgjengelig. Rapsolje er også en god kilde til omega-3. Fiskeoljer som kommer fra fisk høy i omega-3 fettsyrer har også høye nivåer av omega-3.