Digidexo.com

Diet Foods som fyller deg opp

Når kosten, jo lenger du kan føle deg full, jo bedre sjanse for at kostholdet ditt kan lykkes. Metthet bare refererer til hvor full du føler etter å ha spist en bestemt mat. Visse matvarer og typer mat drastisk øke varigheten og omfanget av metthet, redusere sultfølelse og redusere sannsynligheten for utilsiktede "jukse måltider" mens slanking.

Satiety Index

Når vi leter etter de matvarer som hjelper deg å føle deg mett, vurdere å benytte den "satiety indeksen." Forskere evaluert en rekke matvarer, sammenligne dem med hvitt brød som en basisverdi på 100 prosent. Dermed noe mat oppført med en verdi høyere enn 100 prosent er at mye mer mettende enn hvitt brød, mens noe mat oppført på under 100 prosent vil forlate deg så mye mer sulten.

Havregryn

På satiety indeksen, er havregryn en av de mest fylle matvarer du kan konsumere. Den har en rating på 209 prosent - over det dobbelte av hvitt brød. Derfor, for å starte dagen på høyre, vurdere å starte den med en bolle eller to av vanlig havregryn. Havregryn vil gi kroppen din med masse slow-fordøye, naturlige karbohydrater, som tar deg mot din slanking mål uten negativ innvirkning blod-sukker nivåer.

Frukt

Epler, appelsiner og druer også er oppført høyt oppe på satiety indeksen. Deres samlede verdier varierte fra 202 prosent (for epler) til 162 prosent (for druer). Dermed øker frukt inntaket ved å forbruke et stykke eller to av frukt mellom måltidene er en god måte å dempe sult samtidig som det gir kroppen din med nødvendige vitaminer og næringsstoffer.

Høy Protein Foods

Høye proteinrik mat er også relativt høyt på metthetsindeksen. Biff, egg, fisk, bønner og ost rangert mellom 225 prosent (for lange fisk) og 146 prosent (for OST). Høy protein matvarer har også fordelen av å øke stoffskiftet i kraft av den termiske effekten av mat, som sier at det koster kroppen kalorier for å fordøye maten, med proteiner som har den høyeste "pris" for fordøyelsen. Derfor bør proteinrik mat danner hoveddelen av måltidene dine.

Andre karbohydrater

Når det gjelder ekstra karbohydrater, ble den mest fylle mat kokte poteter, på en samlet vurdering av 323 prosent. Imidlertid kan vanlige poteter pigg insulin, idet de har en relativt høy glykemisk indeks poengsum. Dermed kan det være lurt å holde seg til forbruk av andre-og tredjeplassen matvarer: Brown (fullkorn) pasta og fullkorn (sammalt hvete) brød. Dette er sunne karbohydrater som kan holde deg mett lengst.