Digidexo.com

Hva er en kontaktlinse Base Curve?

Designet for å passe på hornhinnen (den fremre overflaten av øyet), er kontaktlinser laget til visse spesifikasjoner som tillater dem å passe komfortabelt, riktig visjon, og sitte på riktig sted. Basiskurve er en av de viktigste spesifikasjonene.

Betydning

Når du har øynene undersøkt for kontaktlinser, bruker øyelegen en maskin som kalles en keratometer å måle kurvene i øyet. Legen bruker disse tallene for å finne ut den riktige kontaktpassform. Basen kurven er et mål på kurvens stigning av kontaktlinsen.

Myke og harde Kontakter

Både myke og harde kontaktlinser har en base kurve. Selv om materialet de er laget av forskjellig, er begge typer objektiver designet for å passe på øyet på en lignende måte.

Base Curve Tall

Målt i millimeter, basiskurve tall vanligvis varierer 8,0 til 9,7. Jo lavere tall, jo steilere kurven av linsen.

Beliggenhet

Kontaktlinse resept kan inneholde flere forskjellige typer tall. Basiskurve er vanligvis en av de første tallene som er angitt på en kontakt resept og er noen ganger skrevet som BC eller BC

Betraktninger

Noen kontaktlinse resepter kan ikke angi en base kurve måling. I dette tilfelle gjør kontaktlinse fremstilling kun en basiskurve, og legen ikke trenger å skille steilheten av linsen.