Digidexo.com

Alternativer til fengselsstraff for narkotikamisbruk

Narkotikamisbruk er et problem som kan påvirke ikke bare personens fysiske velvære, men omkringliggende omstendigheter også. Kontrollen at narkotikamisbruk har over en bruker kan ikke overvurderes, da det ofte fører opptreden person aldri ville normalt utstillingen.

Narkotikamisbruk skaper en ond sirkel der suget etter mer narkotika driver en bruker til å begå forbrytelser for å få penger til å skaffe narkotika. Disse forbrytelsene ofte føre til fengsling, hvor, i noen tilfeller, er ingen effektiv rehabilitering tilbys. Denne mangelen på behandling fører til den enkeltes blir utgitt med samme misbrukspotensial han hadde ved å skrive inn, og dermed gjør gjentatte lovbrudd mer sannsynlig. Følgelig er det et behov for alternativer til fangenskap som tilbyr en eller annen form for behandling eller medikament utdannelse.

Statistikk av innsatte rusmisbrukere

Fengsler er oversvømt med narkotikalovbrytere. Ifølge Bureau of Justice Statistics, vil 50 prosent av alle innsatte var under påvirkning av narkotika eller alkohol når arrestert. Åpenbart, narkotika og alkohol spiller en stor rolle i kriminell aktivitet i dette landet. Som de fleste fengsler tilbyr liten eller ingen behandling, vil overgripere forblir fengslet for varigheten av straffen etter å ha gjort absolutt ingenting å jobbe med sine overgrepssaker.

Drug-misbruk behandling i amerikanske fengsler

Som fengslene ble oversvømt med gjentatte narkotikalovbrytere, mange fengselsbetjenter så behovet for mer effektive medikamentelle behandlinger for innsatte. Ifølge faktaarket "narkotikabehandling i rettssystemet," flere og flere fanger blir tilbudt kognitiv terapi, 12-trinns program, narkotika utdanning, detox medisiner, gruppeterapi og stress-mestring klasser. Disse behandlingsmetoder, men kommer til en høy kostnad for skattebetalerne og er begrenset til ikke-voldelige narkotikalovbrytere.

Narkotikadomstoler

Som de høye kostnadene ved behandling stoppet gjennomføringen av narkotikabehandling i alle fasiliteter, behovet for enda en alternativ ble åpenbar. Til syvende og sist, utviklet fengselsbetjenter og implementert en kontroversiell løsning: narkotikadomstoler. I artikkelen "Rethinking Drug Courts," disse domstolene ble utformet for å gi den ikkevoldelige narkotikaforbrytere en sjanse til å gå for en domstol spesielt designet for å høre og til slutt avgjøre hennes spesifikke saken. Disse domstolene er fortsatt kontroversielt; mange er imot deres eksistens, å innvende mot det faktum at lovbrytere kan unngå fengselsstraff ved å være retten pålagt til en live-in rehabiliteringssenter. Mange mennesker føler sterkt at hvis "du gjør kriminalitet, gjør du den tiden."

Narkotikabaner er nå på plass i hver stat. Mest vanlig er den skyldige dømt til en rettsoppnevnt rehab, men det er ikke uvanlig for retten til mandat gjennomføring av en poliklinisk 12-trinns program og terapi.

Rettsoppnevnte rehabs

Flere og flere narkotikalovbrytere blir retten pålagt å leve i rehabs i motsetning til fengsel eller fengsel. Fasilitetene tilbyr beboerne en "lock down" program i at beboeren ikke kan la til enhver tid. Han må også følge en struktur som er iverksatt for å tillate ham å "jobbe" mot å tjene ulike rettigheter basert på hans individualisert fremgang. Disse programmene kan være ganske effektive. Men motstanderne hevder at et stoff misbruk som ikke er klar til å slutte kan ikke dra nytte av dem i det hele tatt, og vil kun delta som en mer behagelig opplevelse enn fengsling.

Obligatorisk poliklinisk behandling

I tilfeller der narkotikadomstolen mener at enkelte har lite potensial for å begå flere narkotikarelaterte forbrytelser, vil det ofte dømme en lovbryter til en rekke polikliniske behandlingsformer. Dette alternativet tilbys bare til ikkevoldelige narkotikalovbrytere med ingen historie med gjentatte lovbrudd. Oftest er slike lovbrytere dømt til ukentlig kognitiv terapi med en rådgiver samt en vellykket gjennomføring av en 12-trinns program. Dette kan være ganske effektiv hvis den enkelte er villig til å slutte å bruke rusmidler; for andre, kan det rett og slett gi dem sjansen til å unngå serverer tid i et anlegg.

Konklusjon

Ideelt sett ville alternativer til fengsling for narkotikamisbruk tilby kompetente, effektive behandlinger som ville bidra til å redusere potensialet for ytterligere forbrytelser. Kontroversen rundt disse alternativene vil fortsette, med mange tro at setningene som tilbys er ikke alvorlig nok, og at narkotika kostnader bør behandles som alle andre - med fengsling. De kostnadseffektivitet og suksesshistorier, men vil tillate flere og flere alternativer til fengsling for å se dagens lys.