Digidexo.com

Om Naltrexon

Om Naltrexon


Naltrexon er et stoff som brukes til hjelp i forvaltningen av opioider og alkohol avhengighet. Naltrexon er tilgjengelig i USA under navnene Depia og Revia og en utvidet-release versjon kalt Vivitrol. En lege kan forskrive naltrexon for å behandle alkoholavhengighet, eller opioidavhengighet hvis pasienten detoxing raskt. Naltrexon er ikke vanligvis brukes til behandling av overdose. Ikke ta naltrekson med mindre det er foreskrevet av legen din.

Alkoholavhengighet

Naltrexon brukes oftest for å hjelpe pasienter som er avhengig av alkohol, men prøver å detox fra alkohol. Fordi alkoholavhengige pasienter kan ha symptomer som kvalme, oppkast, søvnløshet og risting mens detoxing fra alkohol, vil bruken av naltrexon gjøre disse symptomene mindre alvorlige. Den vanlige dose av en alkoholavhengige pasienter er en 50 mg tablett eller caplet av naltrexon per dag for å hjelpe til å redusere alvorlige alkoholabstinenssymptomer. Naltrexon kan også injiseres av en sykepleier eller lege en gang daglig.

Opioidavhengighet

Naltrexon brukes til å bidra til å redusere alvorlighetsgraden av abstinenssymptomer fra opioidavhengighet gjennom en prosess som kalles "rask avgiftning." Rapid avgiftning er en medisinsk prosedyre hvor pasienten er plassert under anestesi og gitt naltrekson å indusere opioidavvenning. På grunn av at pasienten ikke vil være våken under prosedyren, kan opiater bli fjernet fra kroppen raskt mens under en lege forsiktighet. Dette kan gjøre opioidavvenning vare i flere timer i stedet for i flere dager og forkorter restitusjonstid. En pasient som har gått gjennom rask avgiftning må ta naltrekson muntlig for opptil et år etter inngrepet.

Andre bruksområder

Naltrexon er noen ganger brukt for seksuell dysfunksjon, som det kan indusere ereksjon hos menn med erektil dysfunksjon. Ved University of Chicago, en test bestemt at naltrekson kan hjelpe folk slutte å røyke. I en test ved Penn State University, naltrekson hjalp hjelp i symptomene på Crohns sykdom, selv om flere tester vil være nødvendig for å avgjøre om det vil være en FDA-godkjente behandling for Crohns. Naltrexon er også gitt til autistiske eller utviklingshemmede personer som har problemer med selvskadende.

Bivirkninger

For mennesker som benytter naltrexon for seksuell dysfunksjon, noen tilfeller av priapisme hvor penis forblir oppreist til en unaturlig tidsrom, har vært rapportert. Vanlige bivirkninger av naltrexone inkluderer tap av appetitt, frysninger, muskelsmerter, energi øker, forsinket utløsning, lav energi, magesmerter, leddsmerter, angst, svimmelhet, forstoppelse, diaré, hodepine, thirstiness, irritabilitet, søvnløshet, kvalme, magekramper , nervøsitet og oppkast. Alvorlige bivirkninger inkluderer tetthet i brystet, elveblest, unormal svakhet eller tretthet, pustevansker, mage eller magesmerter, utslett, kløe, munn hevelse, ansikt hevelse, hvit avføring, leppe eller tunge hevelse, kramper, selvmordstanker, mørk urin, depresjon, selvmordsatferd, oppkast eller gul hud og øyne. Kontakt lege umiddelbart dersom du opplever noen av disse alvorlige bivirkninger.

Advarsler

Hvis du har fått naltrekson til hjelp i detoxing fra alkohol eller andre narkotikaavhengighet, informere legen din dersom du har tilbakefall. Hvis du har en historie med vanedannende atferd eller andre rusproblemer, kan rask avgiftning ikke anbefales som rask avgiftning løser ikke pasientens psykiske avhengighet til rusmidler. Hvis du opplever hallusinasjoner, magesmerter eller hevelse i magen, gå til legevakten eller lege umiddelbart. Kontakt legen din dersom du opplever noen av de negative bivirkningene ovenfor eller gå til legevakten hvis symptomene er alvorlige.