Digidexo.com

Resept behandling for narkotikamisbruk

Ifølge National Institute on Drug Abuse, kan reseptbelagte medisiner være effektiv i behandling av narkotikamisbruk. De er spesielt nyttige ved behandling av smertefulle tilbaketrekking assosiert med medikamentmisbruk og for å forebygge tilbakefall. Foreløpig er de eneste medisiner tilgjengelig for narkotikamisbruk designet for opiatavhengighet.

Avgiftning

Avgiftning er prosessen med å kvitte kroppen av medikamentet har det blitt avhengig av. Det er det første trinn i renseprosessen og ofte innebærer bruk av medisiner. Pasienter som tar medisiner, men ikke gjennomgå ytterligere behandling kan vise det samme mønsteret som en stoffmisbruker som fikk ingen behandling.

Metadon

Metadon er et syntetisk opioid. Ved å etterligne effekten av opiater som morfin og heroin, metadon blokkerer abstinenssymptomer og lindrer cravings.

Buprenorfin

Kjemisk ligner på metadon, undertrykker buprenorfin opiat abstinenssymptomer og letter cravings.

Naltrexon

Naltrexon hjelper brukeren til å slutte å bruke narkotika og er effektiv bare mens han bruker den. Det betyr ikke hindre eller lindre abstinenssymptomer. Det bør ikke tas hvis han nylig sluttet å bruke opioider og viser abstinenssymptomer, først etter at han har blitt avgiftet.

Effektivitet

Per NIDA, medisiner som er mest effektive når kombinert med atferdsterapi, som hjelper brukeren å endre sine holdninger og handlinger mot narkotikamisbruk og forbedre sin livsstil.