Digidexo.com

Substitutter for Fruktose

Substitutter for Fruktose


Fruktose er en enkel form for sukker som vanligvis finnes i honning, de fleste frukter, som bær og meloner, og noen rotgrønnsaker. Imidlertid kan fruktose også brukes som et additiv i mange usunn junk mat. Spist indulgently, kan fruktose forårsake helseproblemer på grunn av høyt kolesterol og triglyseridnivåer. For å unngå for mye fruktose i kosten, bør du vurdere fruktose substitutter.

Lønnesirup

Lønnesirup er et naturlig søtningsmiddel avledet fra sukrose og glukose og laget saft av lønn trær. Pure lønnesirup inneholder fruktose og kan anvendes som en erstatning i bakervarer. Mens det er to typer av lønnesirup, Grade A og Grade B, bør bare Grade A brukes som en erstatning fruktose. Grade A er gull i fargen og lettere i smaken. Grade B er mørkere med en mer distinkt lønn smaken, og inneholder små mengder av fruktose. Omtrent 3/4 kopp lønnesirup tilsvarer 1 kopp hvitt sukker.

Kunstig søtstoff

Aspartam er et kunstig søtningsmiddel som kan anvendes som en erstatning for fruktose. Aspartam er mellom 160-220 ganger søtere enn sukker og finnes i kunstige søtstoffer som Equal og NutraSweet. Siden aspartam mister sin sødme når de varmes opp, er det ikke anbefalt for baking. Sakkarin, 200 til 700 ganger søtere enn sukker, er et annet kunstig erstatning for sukker. Saccharine selges under merkenavnet Sweet and Low. Til forskjell fra aspartam, sakkarin, kan bli brukt for baking. Andre kunstige søtstoffer inkluderer acesulfam kalium, merkenavn Søt One, og sukralose, merkenavn Splenda. Begge søtningsmidler kan anvendes til baking. Kunstige søtstoffer gjør ingen økning i blodsukkeret eller insulinnivået og er carbohydrate- og kalorifritt. Sukker alkohol er et kunstig søtningsstoff som finnes i visse tannkjøtt, cookies og godteri. Sukkeralkoholer har vanligvis halvparten av kaloriene av sukker. Eksempler omfatter xylitol, sorbitol, erytritol og.

Stevia

Stevia er et naturlig søtningsmiddel laget av den søramerikanske planten stevia rebaudiana. Stevia kan finnes i helse-og naturdagligvareforretninger i enten en flytende ekstrakt eller et krystallinsk pulver. Stevia kan være brukt i matlaging. Imidlertid har FDAs første forbud mot stevia i Nord-Amerika og enkelte indikasjoner på at det kan frigi insulin gjort bruk kontroversiell og Stevia bør brukes med forsiktighet.