Digidexo.com

Årsaker til astma i babyer

Ifølge American Lung Association, er astma den vanligste kroniske sykdommen i barndommen. Ditt barns barnelege kan bestille røntgen, blodprøver eller allergitesting. Legen vil også vurdere familiens historie, så vel som et barns generelle atferd og pustemønster. Spedbarn og småbarn har mindre bronkiene; Derfor kan selv små blokkeringer hovne opp og stramme en barnets luftveiene, noe som gjør det vanskelig å puste. Lær faresignalene. Bli kjent med barnets symptomer og ta henne for regelmessige legekontroller.

Family History

Fordi diagnostisering av astma kan være vanskelig før et barn er gamle nok til å kommunisere verbalt, kan babyens barnelege spør om det er en familiehistorie med astma eller visse andre allergier. Arv synes å spille en betydelig rolle, som astma har en tendens til å kjøre i familier, med et barns risiko for å utvikle sykdommen høyest hvis mor har astma eller hadde astma i barndommen. Selv om en baby har en økt risiko for astma hvis en av foreldrene har astma eller allergi, blir risikoen betydelig høyere hvis begge foreldrene er berørt. En barnelege vil også vurdere et barns egen historie av allergi, spesielt eksem. Forskere ved National Institutes of Health rapporterer en mulig genetisk kobling mellom tilstander som astma og høysnue, som forårsaker en betennelsesreaksjon i lungene og luftveiene, og hudsykdommer som eksem og psoriasis. Resultatene av studien, som ble publisert i mai 2006-nummeret av Journal of Clinical Investigation, er viktig fordi barn som får eksem ofte utvikler symptomer på astma.

Røyking

Dersom mor røyker under svangerskapet, er et barn mye mer sannsynlig å utvikle astma tidlig. Å bli utsatt for tobakksrøyk etter at et barn blir født er en annen stor risikofaktor for en baby utvikler astmasymptomer. Hva noen voksne kanskje ikke vet er at barn er mer følsomme for røyk og andre allergener enn er voksne fordi lungene er mindre. Gjentatt eksponering for passiv røyking kan føre til utvikling av astma, selv når et spedbarn ikke er født med tilstanden. Studier viser at det å bo i en husholdning med ett eller flere røykere øker barnets muligheter for å utvikle astma. The American Lung Association advarer om at så mange som en million barn med astma kan lide verre symptomer som følge av å bli utsatt for tobakksrøyk.

Virus

Virus er den vanligste årsaken til astma hos spedbarn og barn yngre enn fem år gammel. En studie nylig utført av forskere ved University of Wisconsin funnet ut at babyer infisert med rhinovirus som forårsaker forkjølelse er mer sannsynlig å utvikle astma. En annen studie publisert i en desember 2008 nummer av American Journal of Respiratory og Critical Care Medicine rapporterer lignende funn. Forskning tyder på at barn født under årstidene når luftveisvirus er mer utbredt kan ha en større risiko for å utvikle astma

Symptomer

Astmasymptomer kan variere fra mild til alvorlig og kan forekomme sporadisk eller på en jevnlig basis. En baby som har astma kan utvise symptomer som ligner på de av andre sykdommer som bronkitt, falsk krupp, lungebetennelse, luftveisinfeksjoner eller GERD. Spedbarn som er født for tidlig kan også oppleve astmalignende symptomer fordi deres luftrom ennå ikke er fullt utviklet. Vanlige symptomer er tungpustethet eller puste som er støyende, problemer med å suge eller nekter å spise, apati og en rask hastighet av respirasjon. Dersom en baby gråter lyder annerledes enn den vanligvis gjør, kan dette være et annet symptom, spesielt hvis ropet er mykere enn vanlig. Få barnet akutt medisinsk hjelp hvis babyens brystet beveger seg inn og ut dypt, blir barnets bryst går ikke ned igjen når hun puster ut barnet ikke svarer, eller hennes hud er blek og leppene og negler blir blå i fargen.

Behandling

De samme medisiner som brukes til å behandle astma symptomer hos eldre barn er vant til å behandle astma hos spedbarn og småbarn. Imidlertid, de doser er lavere. Selv om medikamenter kan bli administrert i flytende form, medikamenter som er inhalert handling raskere og produsere færre bivirkninger. Medisinering er ofte levert gjennom en forstøver. Behandlinger ta ca 10 minutter og er vanligvis nødvendig flere ganger hver dag for å være effektive. Ved bruk av en forstøver, barnet puster en fin tåke av medisiner gjennom en ansiktsmaske. En kombinasjon av medisiner kan være foreskrevet avhengig av alvorlighetsgraden og hyppigheten av et barns astmasymptomer.

Forebygging

Identifisere og eliminere allergi triggere fra babyens miljø for å hindre eller redusere hyppigheten av astma angrep. Begynn på soverommet siden barnet tilbringer mye tid der. Dekk crib madrass og spiralfjærer med allergen-bevis foringsrør. Vask sengetøy i en varmtvannstemperatur på 130 grader F. Støvsug teppet i rommet ofte. Kjøp din baby bare vask utstoppede dyr og leker. Andre forebyggende tiltak inkluderer sakte introdusere nye matvarer i barnets kosthold slik at du kan identifisere noen matvarer som kan gi en allergisk reaksjon. Alltid lese pakken etiketter for skjulte ingredienser. Hvis barnet ditt viser tegn på astma, ikke mate ham mat ofte kjent for å forårsake allergiske reaksjoner, særlig peanøttsmør, egg, meieriprodukter, soya og hvete produkter. Tobakksrøyk er en annen vanlig trigger, selv om ingen i husstanden røyker, ikke la noen andre å røyke inne i huset eller på kjøretøyer.

Outlook

Den gode nyheten er at barns luftveier synes å håndtere betennelser bedre som de modnes. Omtrent halvparten av alle barn vokser astma etter når de når puberteten. Men selv når astmasymptomer reduseres i barndommen, kan symptomene dukke opp igjen senere i livet. Mange voksne begynner å oppleve symptomer igjen når de når 30-årene eller 40-årene.