Digidexo.com

Double nyresvikt Diet

Nyre (nyre) svikt kan oppstå av en rekke årsaker, inkludert hypotensjon (lavt blodtrykk), infeksjon, clotting lidelser og sykdom i nyrene selv. Double nyresvikt krever en strengt fulgt kombinasjon av kosthold og dialyse for å behandle, som krever at du begrenser belastningen på nyrene ved å følge en diett begrenset i protein, natrium, fosfor og kalium. Men først konsultere legen din og en kostholdsekspert før du gjør noen drastiske endringer, som nyresvikt er en farlig tilstand.

Protein Begrensninger

Begrense det samlede protein inntaket til mellom 40 til 60g per dag mens du følger en renal kosthold. Ikke slipp proteininntaket lavere enn det, men som kroppen krever protein for normal funksjon og vev reparasjon. Begrens inntak av høy-protein matvarer som kjøtt og meieriprodukter, mens du holder et tett øye på spor av protein du får i deg fra andre matvarer. Holde en løpende totalt antall gram protein du forbruker ved å sjekke de ernæringsmessige etikettene på menyelementer.

Sodium Begrensninger

Begrense mengden av natrium i kosten til mindre enn 2000 mg per dag mens du følger en diett for dobbel nyresvikt. Unngå bordsalt helt, og velge lav natrium versjoner av din favoritt måltider og retter. Den beste måten å redusere inntak av natrium er å utføre alle dine mat selv, slik at du kan unngå å inkludere natrium i maten du koker. Hold deg til fersk elementer og unngå bearbeidet, hermetikk og frosne varer, som de ofte inneholder natrium som konserveringsmiddel. Les etikettene nøye, som supper og matvarer spioneringen som "lavt natrium" kan fremdeles inneholde for mye for din tilstand. Som med protein, kan det være lurt å holde en løpende oversikt over natrium inntak til du finner et måltid diett som fungerer innenfor dine grenser.

Fosfor Begrensninger

Eliminere matvarer høy i fosfor fra kostholdet ditt. Matvarer med høye konsentrasjoner av fosfor inneholde nøtter, bønner, melkeprodukter (som allerede er begrenset på grunn av deres proteininnhold), erter, øl, kakao og cola-drikker. Mens du fjerner disse elementene vil eliminere de fleste fosfor fra kostholdet ditt, sjekk med legen din for å finne ut om du bør ta ytterligere skritt avhengig av din spesifikke tilstand.

Kalium Restriksjoner

Utelate matvarer som inneholder mye kalium å ytterligere avlaste arbeidsmengden på nyrene dine. Matvarer med høye nivåer av kalium inkluderer bananer, sviske juice, papaya, rosiner, pærer, kiwi, mango, appelsiner, meloner (både Honeydew og vannmelon), honningmelon, ananas, fersken, epler og jordbær. Som med eliminere fosfor, konsultere legen din for å finne ut om du bør ta forholdsregler for å ytterligere begrense kaliumnivå.