Digidexo.com

Typer av fargesyn tester

Typer av fargesyn tester


En fargesynstest er en måte å avgjøre om en person kan diskriminere mellom farger. Fargeblindhet, også kalt dårlig fargesyn eller fargeblindhet, betyr ikke at en person ikke kan se fargen i det hele tatt. I de fleste tilfeller har han en redusert evne til å skjelne mellom visse farger. Den vanligste formen for fargeblindhet er rød-grønn fargemangel, men noen mennesker har blå-gul farge mangel.

Ishihara fargesynstest

Den vanligste test for fargesyn er Ishihara fargesynstest. Under testen blir den deltaker vist et mønster av tilsynelatende tilfeldige punkter med forskjellige størrelser og farger. En person med normalt syn er i stand til å skille et tall i midten av prikker, mens en person med fargeblindhet ikke kan se det, eller ikke kan se det samme nummeret som en person med normalt syn kan. Ifølge All About Vision består komplett Ishihara Color Vision Test av 38 plater, men noen ganger et mindre antall plater er inkludert i en rutinemessig øye eksamen.

Arrangement tester

En annen type fargesyn test innebærer å arrangere en rekke farger i rekkefølge etter fargetone. Denne type test kan vurdere om en person har fargeblindhet og kan også måle alvorlighetsgraden av fargesyn defekter. Farnsworth -Munsell 100 Hue Test er den vanligste av denne typen tester. En mindre arrangement test er den Farnsworth-Munsell D15 Test. Denne testen kan fastslå om en person er fargeblinde, men kan ikke fastslå graden av problemet.

Online Fargeblindhet tester

Noen tester for fargeblindhet tilbys på nettet. Kvaliteten av disse testene varierer. Det er viktig for farger for å være perfekt representert for å oppnå nøyaktige resultater. Variasjoner i belysning kan også påvirke resultatene. For den mest nøyaktige informasjon, fargeblinde tester må administreres av en profesjonell øyelege under forsvarlig belysning.

Hvem bør testes?

Fargeoppfatningen er nødvendig i enkelte typer arbeid, for eksempel kommersielle designere, kunstnere og elektrikere. Color blind testing kan være en forutsetning for denne typen jobber. Mange som har dårlig fargesyn er uvitende om at de har et problem før andre mennesker peke det ut. En person som plutselig utvikler problemer med fargesynet når hun har alltid vært i stand til å se et bredt spekter av farger trenger å se en lege. Visse helseproblemer som grå stær kan bli diagnostisert etter en person merknader plutselig eller gradvis tap av evnen til å identifisere farger.