Digidexo.com

Depressiv Binge-Eating Disorder

Depressiv Binge-Eating Disorder


Den føderale Weight-Control Information Network hevder at overspising er den vanligste spiseforstyrrelse i USA, med mer enn halvparten av de som sliter med det også lider av depresjon.

Definisjon

Regelmessig spiser unormalt store deler av mat mens følelsen ute av stand til å kontrollere deg selv er et tegn på binge-spiseforstyrrelse. Personer med binge-spiseforstyrrelse spise selv når de er fulle, og ofte opplever skyldfølelse og depresjon.

Årsaker

Koblingen mellom binge-spiseforstyrrelse og depresjon er ikke klart. Fordi overspising lidelse har blitt behandlet med antidepressiva som regulerer serotonin og noradrenalin, kan forstyrrelsen være relatert til unormale nivåer av disse nevrotransmittere. Genetisk disposisjon, samfunnsmessig press og hormonelle ubalanser også kan forårsake binge-spiseforstyrrelse.

Effekter

Effekter av binge-spiseforstyrrelse og depresjon kan være ødeleggende. Bortsett fra helserisikoen, er den emosjonelle toll bratt. Folk kan isolere seg for å skjule deres problem, slå til negativ atferd som for eksempel narkotika eller alkohol for å takle følelser av skyld eller selv tenke selvmord.

Behandling

The Mayo Clinic antyder at både terapi og medisiner er nødvendig for behandling av depressive binge-spiseforstyrrelse. Terapi hjelper deg med å håndtere selvfølelse, selvbilde, og emosjonelle problemer som bidrar til depressive binge-spiseforstyrrelse, mens medisiner behandle kjemiske årsaker.

Advarsel

Overspising kan føre til mange helseproblemer: hodepine, muskelsmerter, problemer med menstruasjon, felles maling, problemer med fordøyelsen og vektøkning. Vektøkning kan føre til hjertesykdom, diabetes og galleblæresykdom, så søke behandling for binge-spiseforstyrrelse før det kommer ut av kontroll.