Digidexo.com

Er Omega 6 Farlig?

Selv omega 6 er en essensiell fettsyre (EFA), og sammen med omega-3, som er nødvendig for god helse, kan det være skadelig på høye nivåer.

Funksjon

Omega 6 bidrar til at ben, hud og hårvekst, og kan også hjelpe metabolske og reproduktiv helse. I forbindelse med omega-3, er omega 6 avgjørende for hjernens vekst og funksjon i tillegg.

Advarsel

I Vesten, spesielt USA, folk har en tendens til å spise for mye mat som inneholder omega 6 og for lite omega 3. Den ubalansen kan føre til hjertesykdom, kreft, leddgikt og depresjon.

Forebygging / løsning

En sunn balanse bør være to til fire ganger omega 6 fettsyrer til omega 3. Et kosthold bør inneholde hele korn, frukt og grønnsaker, fisk, olivenolje og hvitløk, med svært lite rødt kjøtt.

Typer

Omega 6 kan svelges fra vegetabilske oljer, i denne formen kalles det linolsyre. Kjøtt inneholder arakidonsyre. Forbruker for mye arachidonsyre er knyttet til høyt blodtrykk og andre inflammatoriske tilstander.

Andre fordeler

Andre potensielle fordeler av omega 6 inkluderer å redusere risikoen for astma, akne, diabetes, exzema, osteoporose, og mange andre helsetilstander.