Digidexo.com

Hvordan diagnostisere Arnold Chiari misdannelse

Hvordan diagnostisere Arnold Chiari misdannelse


En alvorlig nevrologisk tilstand, Chiari misdannelse inntreffer når cerebellum funnet i den nederste delen av hjernen, faller gjennom bunnen av hodeskallen og presser ned på ryggmargen. Trykket forårsaker symptomer som hodepine, balanseproblemer og fylde i ørene.

Bruksanvisning

•  Ha en grundig medisinsk eksamen, inkludert historien om din hukommelse, balanse, reflekser og motoriske ferdigheter. I noen tilfeller er Chiari diagnostisert når legen er screening for noen annen tilstand eller et problem.

Gjennomgå rutinemessig ultralyd eksamener, hvis gravid. Ultralyd kan bidra til å identifisere spina bifida i det ufødte barnet, som kan være forårsaket av type II Chiari under svangerskapet.

Ha en spesiell MR kjent som en cine MR utført. Dette gjør legen din for å måle flyten av spinalvæske og vurdere om det blir blokkert av lillehjernen. Det reléer også bilder av organer og vev i 3D og kan bidra til å diagnostisere Chiari misdannelse.

Vurdere å ha ytterligere testing som en x-ray av hodet og nakken for å bidra til å identifisere eventuelle forandringer av dine bein og en CAT scan for å vurdere for blodåreprøver for Chiari.

Undersøk flere testalternativer som kan bidra til å diagnostisere Chiari misdannelse. En sove studie test vurderer et pustemønster som kan være en indikasjon på Chiari malformasjon om levering av tilstrekkelig oksygen til hjernen når du sover.

Tips og advarsler

  • Ved å sitte i en stol som har en høy rygg, kan du bidra til å redusere press og stress plassert på ryggmargen og hjernen. Anvendelsen av isposer i hodet eller nakke området bringer også noen lindring av symptomer.