Digidexo.com

Mulige årsaker til svimmelhet og ubalanse

Mulige årsaker til svimmelhet og ubalanse


Svimmelhet og følelsen av ubalanse er relativt vanlige symptomer oppleves av voksne. Faktisk, de fleste opplever dette følelser for flyktige øyeblikk gjennom hele livet - når du raskt sette seg opp etter legging ned eller se en 3-D film, for eksempel. Langvarig eller ekstreme følelser av svimmelhet eller ubalanse kan være en indikasjon på andre helseproblemer, særlig sykdommer forbundet med det indre øret. Hvis du opplever disse problemene konsekvent eller kraftfullt, bør du oppsøke lege.

Vestibulære lidelser

Din vestibulære systemet er i det indre øret og hjernen, og hjelper til å kontrollere saldoen din. Det kan også skades, og da saldoen kan lide - avhengig av alvorlighetsgraden av skaden din, kan skaden bli permanent. Mens dette kan føre til en rekke lidelser - vestibulære neuritt eller godartet paroksysmal posisjons vertigo (BPPV), for eksempel - vestibulære skader oppviser mange av de samme symptomene. Ørebetennelse, whiplash og hodeskader kan alle føre til symptomer på en vestibulære lidelse, ubalanse og svimmelhet blant dem. Ifølge Vestibulær Disorders Association, kan symptomene vare bare for noen få øyeblikk eller en levetid.

Migrene

Migrene er ødeleggende, ikke bare på grunn av den typisk hodepine-assosiert smerte, men også på grunn av sine andre symptomer. Sammen med en følsomhet for lys og lyd, kan migrene lider også oppleve perioder med svimmelhet og vertigo - selv når de ikke har en migrene. Hvis du lider av migrene på noen form for regelmessig basis, kan det være årsaken til din svimmelhet.

Sirkulasjon og mer

Plutselige fall i blodtrykk kan føre til følelser av svimmelhet og ubalanse, spesielt når du står opp. Hvis du har hatt problemer med blodtrykket ditt før, kan dette være årsaken til din svimmelhet. Din svimmelhet kan også være en indikasjon på en sirkulasjonssystemet lidelse. Blodsirkulasjon lidelser kan forstyrre det indre øret og hjernen spesielt, som er de områdene som styrer balansen. Dehydrering er også en årsak til svimmelhet, så pass på at du drikker nok væske på en jevnlig basis.