Digidexo.com

Hvordan behandle Cholesteatoma

Hvordan behandle Cholesteatoma


En kolesteatom kan være en godartet vekst av hudceller i enhver unormal plassering. I praksis vil imidlertid, refererer begrepet spesifikt til vekster i midten og det indre øret. Cholesteatomas har en rekke årsaker, og kan bli kjøpt opp eller medfødt.

Hvordan behandle Cholesteatoma

Observer vanlige som viser symptomer på en kolesteatom. Disse inkluderer en kronisk utflod fra øret som kan sees med en uformell undersøkelse. Hørselstap også er et vanlig tegn på en kolesteatom.

Samle en pasient historie for årsakene til kolesteatom. Hyppige svømmere bør sjekkes nøye for gjentatte ørebetennelser som har perforert trommehinne. Dette kan resultere i hyppige oversvømmelse av øret.

undersøke pasienten for medfødte årsaker kolesteatom. Noen mennesker har små rester av hud som blir fanget i mellomøret hvor det kalles en medfødt kolesteatom eller det indre øret hvor det er en petrous apex epidermoid.

Sjekk pasientens Eustachian rør. Denne kanal forbinder det indre øret til baksiden av nesen og kan forårsake et undertrykk i det indre øret, hvis den ikke kan åpnes. Dette kan føre til trommehinnen for å trekke mot det indre øret, noe som resulterer i en hud-foret sac forming over tid.

Gjennomføre spesifikke diagnostiske tester for en kolesteatom. Dette vil mest sannsynlig bestå av en hørselstest etter en audiograf i et lydisolert rom. En computertomografi (CT) scan av det indre øret og ørebensknute Benet skal bli svart, mens en kolesteatom skal vises grå.