Digidexo.com

Typer sukker erstatter

I 1879, to Johns Hopkins University forskere tilfeldigvis oppdaget sakkarin, den første sukker erstatning. Sies å være 300 ganger søtere enn sukker, ble det mye brukt i en rekke pre-pakket mat. Siden da, med en rekke studier foretatt på sikkerheten til hver nylig formulert sukker erstatning, fortsatt eksisterer striden om deres sikkerhet. Folk bruker sukkererstatninger for en rekke grunner, for eksempel for å se på deres vekt eller for å behandle deres diabetes. Sukker erstatter er på markedet og tilgjengelig i både helsekostbutikker og store kjeden dagligvarekanalen.

Stevia

Stevia er hentet fra en urt, hører hjemme i Paraguay. Av mange grunner, har USA (US) Food and Drug Administration (FDA) nektet bruken av ordene "søtningsmiddel" eller "søt" for å være på merking av produkter som inneholder Stevia. I stedet har FDA hevdet at Stevia bli referert til som en "kosttilskudd." Du kan kjøpe Stevia i pulverform eller flytende form på de fleste helsekostbutikker.

Sukralose

Sukralose er hovedingrediensen i en sukker erstatning selges under merkenavnet Splenda. I henhold til den kalori Control Council (sucralose.org), produksjon av sukralose involverer erstatning av "tre hydrogen-oksygen på sukkermolekylet med tre kloratomer." Farene ved inntak av sukralose har vært under etterforskning og debatt for en stund, selv om FDA har ansett det trygt for forbruk.

Sakkarin

Sakkarin er et annet sukker erstatning som har blitt studert ganske mye, forbudt av den amerikanske regjeringen, og deretter tillatt på markedet igjen; må imidlertid skaperne av søtningsmiddel inkludere en helse advarsel på emballasjen. Sakkarin base er et kjemikalie som kalles benzo sulfimide. Den mest populære merkevare av sakkarin is Sweet n 'Low.

Aspartam

Godkjent av US FDA i 1974, aspartam ble raskt en av landets favoritt sukker erstatter. NutraSweet er den mest kjente av de mange produkter som inneholder aspartam som er solgt som søtningsmidler. Ifølge Aspartam Information Center, over 6000 produktene inneholder substansen. Til tross for mange krav som til farene ved aspartam, har mer enn 200 vitenskapelige studier er gjort, bekrefter sin sikkerhet (Aspartam Information Center).