Digidexo.com

Wired Jaw Diet & Associated Foods

Enten du har hatt din kjeve kabelbasert stengt som en del av en operasjon eller på grunn av en ulykke, er det ingen overraskelse at det å spise og få riktig daglig ernæring kan være vanskelig. Med få unntak, er solid mat generelt ikke kommer til å være en del av dine måltider mens kjeven er kablet. Det er viktig, da, for å finne ut hvordan man best kan få vitaminer og mineraler du trenger fra en hovedsakelig flytende basert diett.

Fundamentals: Hva du trenger Daglig

Registrerte sykepleiere Joan C. McIntyre og Kimiko C. Carey har lagt ut en veldig klar kosttilskudd diett for dem som er tvunget til å endre sin diett på grunn av kjeve kabling. Den daglige måltidsplanen inkluderer to eller flere 8 oz. porsjoner med melk, to eller flere porsjoner med kjøtt eller egg (en tilstrekkelig servering av kjøtt er ca 6 oz.), minst fire porsjoner med frokostblanding, og minst fire porsjoner med frukt og grønnsaker.

De anbefaler også at du drikker mindre måltider i løpet av dagen i stedet for tre større måltider per dag; tror seks små til mellomstore væskebaserte måltider, fordelt mer eller mindre jevnt utover dagen. Gjør du det vil minske muligheten for kvalme, noe som kan forekomme i noen mennesker som sine organer prøver å bli vant til å spise most mat som normalt vil bli spist i fast form.

Hvordan forberede Flytende Meals

Off-putting som det kan høres, må du blande eller behandle solid mat som kjøtt, brød, frukt og grønnsaker. Porsjoner av kokt kjøtt kan bli most med en vegetabilsk eller kjøttbaserte buljong (en saus), eller som del av en saus som kjøtt ville normalt bli servert med (dvs., spagettisaus med kjøttboller). Grønnsaker og belgfrukter med skinn, som mais og svarte bønner, må anstrengt etter mosing, slik at skinnene ikke ender opp med å bli fanget mellom tennene som vil være vanskelig å nå med floss fordi kjeven er kablet.

Flytende måltid ideer

Leger på Hamilton Health Sciences, en sammenslutning av seks sykehus basert i Ontario, har planlagt en entydig eksempel på hva en flytende diett for en dag ville se ut. En frokost kan bestå av 8 oz. av 100 prosent fruktjuice, en servering av Cream of Wheat, en servering av yoghurt som så blitt gasser med lettmelk, og en kopp te eller kaffe. Lunsj kan være en blandet og flytende suppe av kjøtt, fjærfe eller fisk, most med kokte grønnsaker og kjøttkraft. Dette hoved måltid ville være ledsaget av en servering av lettmelk, eplemos gasser med fruktjuice og te eller kaffe.

Til middag spaghetti og kjøttboller (med tomatsaus), kan bli most i en blender eller food prosessor som din viktigste måltid. En side av grønnsaker kan også bli most, men mosing grønne greener for en side salat kan vise seg vanskelig med mindre greenene er most med en grønnsaksbuljong eller grønnsaksjuice. For en drikke for å følge med på middag, vil en porsjon frukt juice blandet med biter av fersk eller frossen frukt bidra til å tilfredsstille dine frukt og grønnsaker krav.

Har små kondenserte snacks mellom måltidene, slik som protein pulver lagt til lettmelk, en yoghurt og frukt smoothie, eller en porsjon grønnsaker.

Det er også viktig å huske på å drikke 48-64 oz. vann per dag, legge fiber kosttilskudd som kli eller linfrø til frukt-puré drikker, og få noen form for mosjon hver dag mens du er på en væske-basert diett. Ikke følge disse retningslinjene kan føre til forstoppelse.