Digidexo.com

Hva er harde og myke Design av progressive linser?

Hva er harde og myke Design av progressive linser?


Endringer i synet oppstår som en naturlig del av aldringsprosessen, som begynner rundt en alder av 40. Denne endringen kalles presbyopi, eller tap av i nærheten av visjonen. Bifokale og trifocals, tidligere de eneste tilgjengelige alternativer for å kompensere for avtagende visuell klarhet, hadde synlige linjer som skiller de tre visningsområdene - nært, mellom og avstand. Progressive linser, også kjent som multifokale linser, eliminere linjene av skillet og gradvis blande de ulike reseptbelagte styrker inn i hverandre for å eliminere forvrengning og gir en mer naturlig seeropplevelse.

Plassering av Vise Zones

Et område som strekker seg vertikalt gjennom sentrum av linsen er stedet for de tre synssoner for korreksjon - i nærheten av, mellomliggende og avstand. Dette området er kjent som korridoren. Nøyaktig plassering av de tre delene langs korridoren sikrer klarhet i visjon, enkel overgang mellom visningsområder og forenkler tilpasning til progressive glass, som kan ta opptil to uker. Vision er litt forvrengt langs de perifere områdene av objektivet, bunnen, helt til høyre og helt til venstre. Bredden og lengden på de enkelte visnings sonene er forskjellig for soft-motiv linser og hard-motiv linser.

Myke Design Lenses

Soft-motiv progressive linser gir klart og uavbrutt visjon som du endrer fokus fra nær til fjern gjenstander. I de mellomliggende sone, soft-motiv linser gir et bredere visningsområde og større dybde enn hard-motiv linser. Det mellomliggende området for soft-motiv linser er 18 til 30 inches. Denne ekstra bredde og lengde gjør soft-motiv linser nyttig for å gjøre dataarbeid. Hvis du er over 50 år eller vant til iført progressive linser, kan soft-motiv linser være det beste valget for deg, ifølge MasterEyeAssociates.com.

Hard Design Lenses

Hard-motiv linser har en kortere korridoren, som tillater dem å passe på mindre rammer. De gir også en større visningsområde for nær objekter innenfor et område på 14 til 18 inches, og litt tydeligere og bredere avstand visning uten forvrengning. Denne funksjonen gjør hard-motiv linser et bedre valg for folk 40-48 år som krever nær og avstand visning korreksjon med minimal eller ingen mellomsynskorreksjon.

Fordeler og ulemper

Myke linser har mindre perifere forvrengning enn hard-motiv linser. Soft-motiv linser er større på grunn av lengre korridor nødvendig for å imøtekomme naturlig visning gjennom alle områder av visjonen. Som et resultat av deres større størrelse, gjør soft-motiv objektiver ikke passer i små brilleglass rammer. Selv om hard-motiv linser passer inn i mindre rammer, de likevel gi en stor nok tett opp visning sone for komfortabel lesing. Jo kortere korridor i hard-motiv linser tillater ikke nok plass til å inkludere en tilstrekkelig overgangssone, som er nødvendig å bruke en datamaskin.