Digidexo.com

Sykdommer relatert til overvekt hos barn

Childhood fedme kan føre til alvorlige helsemessige forhold. Et barn anses for å være overvektige når vekten hennes er betydelig mer enn den normale vekten for hennes høyde og alder. Childhood fedme kan være et resultat av overspising, inaktivitet, genetikk eller en kombinasjon av disse forholdene.

Identifikasjon

Et barn anses å være overvektig hvis hans body mass index (BMI) er større enn den 85. persentilen når plottet på Centers for Disease Control and Prevention (CDC) vekstkurver. Et barn anses for å være overvektige hvis hennes BMI er større enn 95-persentilen når plottet på CDCs vekstskjema. Barn som er sju år eller yngre, og som regnes som overvektige bør sikte på å opprettholde sin vekt i løpet av årene, slik at deres høyde og vekt etter hvert kan balansere ut. Eldre barn kan ta sikte på å miste ett til to pounds per uke ved å spise en kalorifattig diett.

Metabolske forstyrrelser

Barn som er overvektige er mer utsatt for å utvikle insulinresistens. Insulinresistens kan forekomme som en del av metabolsk syndrom, eller det kan føre til type 2 diabetes. Barn som har metabolske sykdommer som insulinresistens, metabolsk syndrom og type 2 diabetes har større risiko for senere å utvikle alvorlige forhold som hjertesykdom, nyresykdom, og vaskulære problemer.

Luftveisproblemer

Barn som er overvektige er også mer sannsynlig å oppleve pusteproblemer. De kan ofte oppleve kortpustethet ved fysisk anstrengelse. Noen kan utvikle astma, noe som kan være livstruende i alvorlige tilfeller. Også overvektige barn er mer sannsynlig at lider av obstruktiv søvnapné, som setter dem i større fare for fremtidige hjerteproblemer.

Cardiovascular Disease

Høyt blodtrykk er også en bekymring for overvektige barn. Bære ekstra vekt legger mer belastning på hjertet og kan føre til at blodtrykket til å være høyere enn normalt. Over tid kan høyt blodtrykk føre til alvorlige skader på hjertet og dets arterier og fartøy. Også overvektige barn har økt risiko for å lide av høyt kolesterol nivåer. Overflødig kolesterol i blodet kan skape blokkeringer som kan føre til hjerteproblemer som hjerteinfarkt.

Andre sykdommer

Barn som er betydelig overvektige er mer utsatt for å utvikle leversykdom. De er også mer sannsynlig å utvikle gallestein, som kan gjøre det nødvendig fjerning av sine gallbladders.

I tillegg kan fedme utløse puberteten til å begynne tidligere enn normalt.

Overvektige barn er mer sannsynlig at lider av spiseforstyrrelser på et tidspunkt, og kan også avtale med psykiske problemer som angst og depresjon.