Digidexo.com

Mateproblemer hos babyer

Mateproblemer hos babyer


En av de skumleste problemer for nye foreldre er når deres baby er ikke i stand til å få nok av de næringsstoffene han trenger for å vokse og utvikle seg. Babyer intuitivt die på morens bryst eller flaske, men noen ganger andre faktorer avbryte denne intuisjon. Uansett fôring problem barnet står overfor, være sikker på å arbeide tett med babyens helse profesjonell for å overvinne disse utfordringene.

Amming

Det første problemet i amming for noen mødre og babyer er latching på. Amming er rett og slett en ny ferdighet som både baby og første gangs mamma må anskaffe gjennom praksis. En amming konsulent fra den lokale La Leche League kan forsiktig coache moren i måter å hjelpe barnet låsen på og amme også. Disse fagfolk vil også bidra med mer alvorlige problemer, som inverterte brystvorter eller utilstrekkelig melk forsyning.

Mate med tåteflaske

Noen foreldre er enten ute av stand til å amme eller velger å bruke flasker med barnet sitt. Dette introduserer en helt annen gruppe av potensielle problemer med inntrekking. En flaske brystvorten må tillate melk eller formel for å flykte inn i babyens munn, samtidig slik at luft inn i flasken-alt uten å søle. De fleste flaske produsentene gjør dette ved å lage små luftehull i brystvorten. Hvis en babyens munn dekker brystvorten lufthull eller hvis brystvorten er feil, vil barnet ikke være i stand til å trekke ut melk, og dermed bli frustrert. Jo mer frustrert en baby blir, jo mer vanskelig er det å mate henne. Amming konsulent på Breastfeeding.com, Jeanne Cygnus, foreslår å kjøpe mange forskjellige brystvortene for å finne riktig passform for din baby.

Spytter opp vs reflux

Noen foreldre frykter at spytter er en foring problem og bør ikke forekomme, men det er både vanlig og normalt. Ifølge Barnas Hospital Boston hjemmeside, spytter opp er et resultat av et umodent fordøyelsessystemet, hvor lukkemuskelen som sitter mellom magesekken og spiserøret ikke er fullt utviklet. Dette betyr at selv om barnet mottar riktige mengder av morsmelk eller morsmelkerstatning, er han ikke fysisk i stand til å holde den i magen. Etter hvert som barnet vokser, vil denne muskelen utvikle og spytter opp vil avta til den stopper, vanligvis mellom 7 og 12 måneder.

Reflux er lik spytter opp, men barnet ikke vokse det. Under reflux, magesyre og innholdet kommer opp i spiserøret og munnen, forverret spiserøret 'fôr. Reflux er farlig fordi det kan føre til aspirasjon, men det finnes enkle måter å hjelpe hvis barnet ditt har reflux. For eksempel, gjøre mindre, hyppigere feedings mens babyen sitter opp med en bleie som ikke er for stramt. Sørg for å ta kontakt med barnets lege for å finne ut om barnet ditt er opp spytter eller har reflux.

Oppkast

Når et barn blir svært hardt spytter opp sin hele måltidet, dette kalles oppkast. Oppkast er alvorlig og foreldre bør konsultere barnets lege for å finne årsaken og et kurs av handlingen. Ifølge Merck Manuals Online Medical Library infantile oppkast mest vanlige årsaken er gastroenteritt. Det kan også være forårsaket av infeksjoner i andre deler av kroppen, slik som øret og urinveisinfeksjoner. Den gode nyheten er, når barnet har overvunnet uansett infeksjon han hadde, bør brekninger stoppe også.