Digidexo.com

Hva er årsakene til hodebunnen Folliculitis?

Skalp follikulitt kalles ofte badestamp follikulitt eller barber kløe, men i virkeligheten disse to aktivitetene generelt har lite å gjøre med selve utbruddet av infeksjonen. Follikulitt er brakt videre av skade på hårsekkene i hodebunnen som kan være forårsaket av en rekke eksterne faktorer.

Friksjon

Den vanligste årsaken for follikulitt er friksjon. Barbere hodet åpner opp hodebunnen til kontrahering et mildt tilfelle av infeksjon. Det er fordi barbering forårsaker unødig friksjon i hodebunnen. Det samme kan sies om iført trange hodeplagg. De også forårsake friksjon til hodebunnen og kan påvirke hårsekkene.

Sweat

Enten det er en funksjon av ditt yrke, trening eller bare overaktiv svettekjertlene, er svette en annen vanlig årsak til follikulitt. Årsaken bak denne formen for follikulitt har å gjøre med follikler behov for å puste. Clogging opp porene i hodebunnen låner til en høyere sjanse for å få infeksjonen.

Acne

En historie om hudsykdommer kan uunngåelig gjøre deg til en kandidat for en follikulitt infeksjon. På grunn av hudens tilbøyelighet til å produsere ublu mengder olje, porene stå en større sjanse for å bli koblet opp med disse ekskreter og dermed en høyere sjanse for å få follikulitt. Dette er grunnen, med noen former for infeksjonen, vil leger foreskrive akne medisiner for å behandle den, som Retin-A.

Steinkulltjære, Pitch og andre eksterne faktorer

Folk som jobber i taktekking eller i en bil kapasitet har også en høyere tilbøyelighet til å pådra follikulitt. Det er fordi ikke bare er disse yrkene varmt og dermed føre til at personen til å svette på et høyere nivå enn for eksempel en kontorarbeider, de stoffene som de arbeider rundt som tjære og bilbransjen smøremidler er høy i oljeinnhold, og dermed tetter porene i hodebunnen .

Svakt immunsystem

Sykdommer som diabetes eller HIV er gode indikatorer på en potensiell risiko for follikulitt. Det er fordi disse sykdommene, mye som follikulitt, trives hos personer med en svak eller svekket immunforsvar. En slik immunsystemet har mindre av en beskyttelse mot infeksjon i den første plass. Og mens det er ikke nødvendigvis en årsak, er det en viktig faktor i infeksjonen evne til å dukke opp.

Hot Tubs

Navnet hot tub folliculitis er ikke helt ubegrunnet. Follikulitt kan avle i badestamper og bassenger med en utilstrekkelig mengde klor. Infeksjonen trives på bakterier, og det er ingen bedre petriskål for bakterier enn en dårlig vedlikeholdt badekar.