Digidexo.com

Hvordan Spot en østrogen dominans

Hvordan Spot en østrogen dominans


Dr. John Lee pioner teorien om østrogen dominans å forklare en myriade av symptomer som følger med overgangsalderen. Han foreslo også at kjemikalier i miljøet kalt xenoestrogrens (ikke-menneskelige østrogen kilder) kan forårsake de samme symptomene hos unge kvinner og selv menn.

Symptomer

Både kvinner og menn produsere østrogen, selv om de produserer det i forskjellige nivåer. Men de er like følsom for virkningene av østrogen. Generelle symptomer på østrogendominans hos menn og kvinner er hodepine, humørsvingninger, "hetetokter", søvnløshet, tretthet og infertilitet. Hos kvinner, østrogen dominans resultater i PMS og uregelmessige menstruasjonssykluser, og har vært assosiert med høy forekomst av både livmor og brystkreft. En over overflod av xenoestrogens har vært knyttet til redusert alder hvor unge kvinner begynner puberteten.

Østrogen dominans grunn av utbruddet av klimakterium

Når kvinner begynner å oppleve symptomer på overgangsalder, stammer det fra en forstyrrelse av den naturlige balansen av østrogen og progesteron i løpet av menstruasjonssyklusen. Høye nivåer av østrogen produseres i løpet av de to første ukene av menstruasjonssyklusen gå uhindret av den vanlige økningen av progesteron i de siste to ukene.

Østrogen Dominans grunn Xenoestrogens

Kilder til xenoestrogen omfatter plantevernmidler, veksthormoner hos dyr, såper, sjampoer og til og med plast. En naturlig forekommende kilde av østrogen brukes for å behandle østrogen-mangel er soyabønner. For å unngå xenoestrogens, lese alle etikettene og velge økologisk kjøtt og grønnsaker.