Digidexo.com

Virkningene av den høye Kortisol

Sammen med adrenalin, fungerer kortisol for å forberede kroppen din for en nødsituasjon. Produseres av kroppen din oppfatning av stress eller en trussel, endrer det flere viktige kroppsfunksjoner midlertidig å øke din evne til å handle raskt og beskytte deg selv. Mens kortisol serverer et nyttig formål på kort sikt, kan det skade kroppen over tid og i høye nivåer.

Kortsiktige effekter

Som en del av kroppens reaksjon på en krise, øker kortisol blodsukkeret, øker hjernen din bruk av det, og gjør tilgjengelig et større antall av de stoffene som reparerer kroppens vev, ifølge Mayo Clinic.

Kortisol sparer også kroppen din energi ved å hemme funksjoner du ikke trenger i en nødsituasjon. Det endrer immunsystemtiltak og undertrykker fordøyelsessystemet, ifølge Mayo Clinic. Det demper også det reproduktive systemet og vekstprosesser.

Hukommelsestap

Stresshormoner avlede energi fra hippocampus, den del av hjernen som gjør minner. Langvarig eksponering for høye kortisolnivåer - definert av National Institutes of Health som mer enn 23 mikrogram per decileter (mg / dl) av blod - derfor skader minne. Kortisol forstyrrer også med nevrotransmittere, hjernecellene 'kjemiske middel for kommunikasjon. Dette kan hindre deg fra å tilbakekalle minnene du har gjort, ifølge Franklin Institute.

Legemiddelutløst osteoporose

Kortisol og kortisol-lignende stoffer (for eksempel de som brukes til å behandle hudsykdommer, astma og leddgikt) kan føre til at bein å visne på lang sikt. I henhold til det australske bedre helse Channel, kortisol hemmer funksjonen av benceller og gjør det vanskelig for tynntarmen til å absorbere kalsium. Dette kan føre til legemiddelindusert osteoporose, en svekkelse av bein som fører til smerte og øker en persons risiko for brudd og andre skader.

Hjertesykdom

En stresset sinn kan føre til en usunn hjerte, ifølge Harvard University forskere. Kronisk høye nivåer av stresshormoner kan nummen hjerte til signalene den bruker til å fortelle hvor mye blod hver del av kroppen trenger. Dette kan føre til alvorlige forstyrrelser i hjerterytmen, inkludert ventrikkelflimmer. Dette er en dødelig serie raske sammentrekninger av hjertets nedre kammer. Stresshormoner også føre til produksjon av kjemikalier som skader slimhinnen i arteriene. Psykologisk stress kan gjøre blodårene streng og restriktiv til blodstrømmen.

Degenerativ Cycle

Høye kortisolnivåer skade i hippocampus, som er en del av kroppens mekanisme for å stenge av kortisolproduksjon. Den svakere hippocampus, jo mindre evne det har til å fortelle kroppen slutter å produsere kortisol. I praksis kroniske høy kortisolnivå forårsake kroniske og enda høyere kortisolnivåer. The Franklin Institute refererer til dette som en "degenerative syklus" som er vanskelig å stoppe.