Digidexo.com

Plant dietter

Plant dietter


Tidligere president Bill Clinton skapte overskrifter i høsten 2010 da han, en ihuga McDonalds aficionado, innrømmet at han hadde begynt å spise en plantebasert diett som en måte å håndtere sin veldokumenterte hjertesykdom. Så mye som 10 prosent av den amerikanske befolkningen er vegetarianer, og mange andre, men ikke strenge vegetarianere, tar skritt for å redusere sitt forbruk av animalske matvarer og øke sine frukt og grønnsaker.

Typer Plant dietter

Vegetarisme kommer til hjernen for mange mennesker når de tenker på plante-baserte dietter. Faktisk er vegetarianere bare en form av en plantebasert diett. Felles anlegg dietter inkluderer veganisme, som utelukker alle kjøtt, fjærkre, fisk, egg og meieriprodukter og noen matvarer som inneholder disse produktene; lakto-vegetarianere, som ligner på vegan, men åpner for inntak av meieriprodukter som melk, yoghurt, ost og smør; lakto-ovo vegetarisme, noe som gjør at både egg og melkeprodukter; og flexitarianism som er en diett som er hovedsakelig plantebasert, men åpner for inntak av magert kjøtt og fjærfe, meieriprodukter, egg og fisk i små mengder.

Fordeler med en plantebasert diett

Helsemessige fordeler er utledet fra å spise en diett høy i frukt og grønnsaker. Frukt og grønnsaker har kreft forebygging i form av antioksidanter og fytokjemikalier som beskytter mot celleskader ved kreftfremkallende stoffer. En diett høy i plantebasert mat har også blitt funnet å beskytte mot vanlige sykdommer som hjerneslag, hjertesykdommer, fedme, diabetes, høyt kolesterol, høyt blodtrykk, grå stær og andre øyesykdommer og enda noen fødselsskader. I tilfeller der sykdommen er allerede til stede, som diabetes eller hjertesykdom, kan konvertere til et plantebasert kosthold bidra til å reversere noen av skaden.

Å få riktig ernæring fra Plants

Varier frukt og grønnsaker for å få en godt avrundet supplement av vitaminer, mineraler og næringsstoffer i kostholdet ditt. Utvid ditt valg ved å spise lokalt dyrkede, sesongens frukt og grønnsaker, innføre nye valg og finne nye måter å tjene gamle favoritter.

Det kan overraske noen at den største delen av et plantebasert kosthold er ikke frukt eller grønnsaker, som kan forventes, men korn, særlig helkorn. The Vegetarian Food Guide Pyramid of the American Dietetic Association anbefaler seks porsjoner med korn, fire porsjoner grønnsaker og to porsjoner frukt per dag. Korn supplere fiber og næringsstoffer som finnes i planteføde.

Selv når du spiser et plantebasert kosthold, er det viktig å konsumere nok protein. Protein finnes i anlegget samt animalske matvarer. Bønner, hele korn, nøtter og mutter Butters, meieriprodukter, egg og soyaprodukter er alle en kilde til protein. For de berørte om uenighet om soya, hvete bakterie, som kan være forberedt på å smake som noen kjøtt, og tilbyr et alternativ. Korn spesielt høy i protein inkluderer couscous, linser og perle Bailey, og noen grønnsaker, som rosenkål, er også høy i protein.

Hvis du velger ikke å konsumere meieriprodukter, kan kalsium være fått fra soya, ris eller mandel melk, sammen med en sunn supplement av grønne grønnsaker.

For fett, tror vegetabilske oljer som linfrøolje, valnøtt eller olivenolje. Virgin kokosolje opplever en renessanse i popularitet. Det fungerer godt som en smør eller forkorte erstatning i bakevarer og gir smak når den brukes som matolje.

Tilhengere av plantebaserte dietter kan trenge ekstra vitamintilskudd, som vitamin B-12, som først og fremst finnes i animalske matvarer. Jern og vitamin D, to andre viktige næringsstoffer, kan fås gjennom mat.

Overgangen til en plantebasert diett

Bortsett fra bare å unngå kjøtt, det finnes måter å lette overgangen til å spise en diett som er hovedsakelig plantebasert. Øk mengden av korn, frukt og grønnsaker på tallerkenen din gradvis til kjøttet er den minste delen av måltidet. Legg en frukt eller grønnsak til hvert snack. Skape nye retter fra kombinasjoner av grønnsaker eller bare skjære og spise rå grønnsaker som en side. Legg en salat til lunsj og middag, og pass på å variere din greener samt andre frukter og grønnsaker.