Digidexo.com

Prematur koronar sykdom

Prematur koronar sykdom er definert som utvikling av koronarsykdom i en alder av 45 og under, i henhold til International Journal of Cardiology. Som en person aldre, koronararteriene er mer sannsynlig å begrense og herde. Dette skyldes i stor grad til innsamling av fettavleiringer langs veggene. Når denne hendelsen skjer før fylte 45, er en person sies å være lider av prematur koronarsykdom.

Origin

For de fleste mennesker som lider av tidlig koronar sykdom, veggene av koronararteriene begynner å tåle en viss grad av skade. Denne skaden er ofte forårsaket av visse faktorer som kan noen ganger bli kontrollert av den enkelte, som høyt blodtrykk, høyt kolesterol og røyking. Det kan imidlertid også være et resultat av faktorer utenfor deres kontroll, som diabetes eller behandlinger for kreft. Men når disse arterieveggene blir skadet av en eller annen måte, blir de mye mer utsatt for opphopning av plakk. Som plakk akkumuleres, arteriene begrense og stivne.

Symptomer

I det utbruddet av prematur koronar sykdom, mange mennesker viser ingen tegn eller symptomer på tilstanden. Det kan ta en betydelig mengde plakk å gi noen faresignaler i det hele tatt. Når symptomer på tilstanden utvikler, kan de ofte være forvirrende, siden en alder av den enkelte er mye yngre enn "normalt." Tung pust og smerter er de eneste reelle symptomer på koronarsykdom. Med åndenød, lider en person vanligvis en uvanlig kortpustethet etter perioder med fysisk anstrengelse, noe som gjør mange mennesker tror de er rett og slett ute av form. Med smerte, blir trykket eller tetthet innenfor brystet vanligvis forårsaket av anstrengelse, men kan også bli følt når kroppen er tilbakelent.

Heart Attack

Dessverre, kan en blokkering i koronar forårsake et hjerteinfarkt. Og for noen mennesker med prematur koronarsykdom, er dette den første indikasjon på tilstanden. Hvis du skulle lide av et hjerteinfarkt på grunn av for tidlig koronar sykdom, ville du ofte opplever press eller smerte i brystet eller armen, kortpustethet, kvalme og svetting. Men før dette skjer, er det visse tiltak du kan sette i verk for å behandle din tilstand.

Livsstil

Heldigvis er ganske lett å følge behandling av prematur koronar sykdom. Mesteparten av tiden, livsstilsendringer gjøre triks. Ved å spise sunt, trene med noen regularitet og miste overflødig vekt, kan du forbedre helse og velvære av blodårene dine. Selv stressreduksjon og røykeslutt kan behandle koronarsykdom.

Medisinsk behandling

Hvis du er usikker på om du lider av hjertesykdom, bør du kontakte lege umiddelbart. Selv om han fortsatt vil anbefale en endring i livsstil, kan det ikke være nok til å behandle din spesifikke tilstand. Medisiner som statiner, niacin, betablokkere eller ACE-hemmere kan være nødvendig å behandle deg. Kirurgiske prosedyrer for mer avanserte former av tilstanden kan reversere tilstanden blodårene dine. Det hele avhenger av din tilstand som løpet av behandlingen anbefales.